След срещата си с президента Румен Радев подуправителят на БНБ

...
След срещата си с президента Румен Радев подуправителят на БНБ
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Консултациите при президента са на етап, в който няма директно решение

След срещата си с президента Румен Радев подуправителят на Българска народна банка Петър Чобанов съобщи, че консултациите при президента с евентуалните претенденти за длъжностен министър председател са на стадий, в който няма непосредствено решение.

Чобанов се солидаризира с към този момент изразеното мнение от шефа на Централната банка Димитър Радев, че институцията би трябвало да е надалеч от политиката.

" Вие знаете, че аз постоянно, във всяка обстановка, съм постъпвал отговорно от позиция на обществения интерес. В момента това, което върша, също е доста значимо като подуправител на Българска народна банка. Чухте и господин шефа какви съображения през вчерашния ден изрече пред вас. Мисля, че и за еврозона, и за по-нататъшното икономическо развиване, екипът в Централната банка, който е образуван, би трябвало да продължи да работи и да вървим напред. Оттук нататък, несъмнено, всеки един от нас би трябвало да се съобрази с крайното решение на господин президента, когато той го вземе ", разяснява подуправителят на Българска народна банка.

Петър Чобанов дефинира като догадка въпроса дали би се отказал от позицията в Българска народна банка в името на националния интерес.

" Хипотези, които ще излязат на напред във времето, когато господин президентът вземе финалното си решение. Мисля, че диалогът, който организирахме, беше изчерпателен, беше потребен и за двете страни, и аз чакам той да откри решение в тази обстановка. Вярвам в това. Благодаря ви! ", сподели той.

На среща при президентът Румен Радев влезе и идващият подуправител на Българска народна банка Радослав Миленков, който сподели, че е банкер, а не политик и също напомни, че през вчерашния ден Димитър Радев е обрисувал къде се нарежда Българска народна банка в националната и интернационална рамка. Миленков е член на Надзорния съвет на Европейската централна банка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР