След срещата си с държавния глава Франк-Валтер Щайнмайер, председателят на

...
След срещата си с държавния глава Франк-Валтер Щайнмайер, председателят на
Коментари Харесай

Шулц готов да обсъди разрешаването на политическата криза в Германия

След срещата си с президента Франк-Валтер Щайнмайер, ръководителят на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц е изразил подготвеност да взе участие в диалози за разрешаването на политическата рецесия в Германия, оповестява националният всекидневник Die Zeit.

Съгласно думите на генералния секретар на партията Хубертус Хайл, срещата меджу Шулц и Щайнмайер е траяла към осем часа. На нея е участвал и министърът на външните работи Зигмар Габриел. А резултатите: „ ГСДП е твърдо уверена, че е належащо да се беседва. ГСДП няма да се изключи от договарянията “, предава " Фокус ".

Хайл акцентира, че социалдемократите ще чакат идващите стъпки, които немският президент ще предложи за извеждане на страната от неочакваната рецесия, в която навлезе в нощта против понеделник, 20 ноември, когато свободните демократи на Кристиан Линднер станаха от масата за договаряния за основаване на новото съдружно държавно управление на Федерална Република Германия.

По-рано федералният правосъден министър Хайко Маас, също социалдемократ, разкри, че партийното управление е обсъждало дали да отдръпна безапелационния отвод за влизане в нова огромна коалиция със Съюза (ХДС/ХСС).

Хайл и Маас отхвърлиха спекулациите за оставката на водача на партията. Шулц, който след изборите за Бундестаг през септември неведнъж отхвърляше коалирането си с Ангела Меркел, съумя да завоюва гласовете на 20,5% от немските гласоподаватели. Никой от редиците на ГСДП обаче не изиска оставката му, напомня изданието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР