След среща с гостуващия президент на Украйна Володимир Зеленски американският

...
След среща с гостуващия президент на Украйна Володимир Зеленски американският
Коментари Харесай

Байдън: Само Русия стои на пътя на мира в Украйна

След среща с гостуващия президент на Украйна Володимир Зеленски американският президент Джо Байдън съобщи, че единствено Русия стои на пътя на мира, съобщи Ройтерс. Американският президент уточни, че няма опция за продължение на военната помощ на Съединени американски щати за Украйна, съобщи ТАСС.

Журналистите помолиха Байдън да разяснява вероятностите за нови огромни пакети от американска помощ за Киев по време на диалозите на делегацията с украинския президент Володимир Зеленски в Белия дом. " Разчитам на рационалната преценка на Конгреса на Съединените щати. Няма опция [на продължаването на помощта] ", съобщи в отговор американският водач. 

Също по този начин стана ясно, че Съединени американски щати ще разширят доставките на съоръжение за противовъздушна защита за Украйна, в това число системи " Хоук " (Hawk), съобщи Байдън.

" Фокусирани сме и върху укрепването на качествата на Украйна  в региона на противовъздушна защита, с цел да бъде предпазена сериозната инфраструктура, която оказва помощ за обезпечаването на топлота и светлина през най-тъмните и студени дни на годината ", съобщи американският водач. " Това включва прехвърлянето на втора батарея за противовъздушна защита " Хоук " с непрекъснати доставки на " Хоук " и други системи всеки месец през зимата. "  

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР