След София Прайд, шествието в подкрепа на ЛГБТИ общността, зачестиха

...
След София Прайд, шествието в подкрепа на ЛГБТИ общността, зачестиха
Коментари Харесай

Нападнаха 14-годишни деца след София Прайд

След София Прайд, шествието в поддръжка на ЛГБТИ общността, зачестиха сигналите и свидетелските разкази от столичани, които са били унизени от съперници на самодейността.

Групи от млади момчета в черно са нападали и обиждали както участници в прайда, по този начин и инцидентни минувачи, поради външния им тип.

Една от историите бе разказана Иван Гуляшки - публицист, чиито щерка и племенница са били унизени и преследвани от коренно настроени младежи, и бе споделена стотици пъти във Facebook.

" Случката е следната - те отидоха на Прайда сами. Седели са дълго, забавлявали са се. Когато са си тръгнали, са се качили на " Орлов мост " на рейс 76, и до момента в който са в него някакви момчета стартират да се заяждат с тях, питат ги " вие от гей парада ли идвате ". Те и двете са на 14 години. Обръщат се към щерка ми - " ти мъж ли си ". По думите на щерка ми те са се пазили, не са си говорили за това, говорили са си за матурите. Просто за били " определени " поради външния си тип. Една жена в рейса почнала да им шътка на момчетата. Дъщеря ми и племенницата ми слезли на " Плиска ", само че момчетата потеглят след тях, гонят ги и ги наскърбяват. Момичетата тичат и викат " помощ ", хората не са реагирали. Влезли са в магазин на " Плиска ", там служителка е видяла, че са смутени, излязла на открито, огледала се, само че тогава момчетата си били тръгнали. Двете ми се обадиха, бяха доста смутени, щерка ми плачеше ", описа Иван Гуляшки.

" Обсъждаме историята, уповавам се, че са я преодолели, само че това е една контузия, която остава за дълго. Това се помни дълго. Това е нещо, което се сънува - по какъв начин бягаш и викаш " помощ ", сподели още той.

От своя страна Радослав Стоянов, ЛГБТИ деятел и деятел за правата на индивида, водил редица стратегически каузи против дискриминирането в България, съобщи, че " това е за жалост поредна демонстрация на едно оскотяване, едно озверяване, което аз следя през последните години. Едно втвърдяване на облаците, което е извънредно неприятно ", предава Дарик.

" Отвсякъде сме заляти от агитация на нетърпимостта, на крайното неприемане на разликата и концепцията, че поняога е даже физически възможно да го унищожаваме ", уточни още той.

" Мен ме безпокои нещо друго - това оскотяване, тази ненавист, тази атмосфера на ненавист, която обгръща тези, които не са проведени - тези квартални момчета, които считат, че е в реда на нещата да тормозят. Става дума за един стандарт в обществото ", разяснява от своя страна Иван Гуляшки.

" Под моя пост, тъй като преднамерено съм тагнал Шествието за фамилията, имаше афектирани, споделяха ми " какво общо има Шествието с това ". Те считат, че няма нищо общо това шествие, което се организира в същия ден, в това време, и е явно, че като реакция е анти Прайд. Има 365 дни, за какво Шествието на фамилията се организира в същия ден? ", попита бащата.

Той пожела да се обърне към " всички тези афектирани, незаслужено упрекнати хора, към уредниците на Шествието като господин Шкварек, към бранителите на полезностите като Корнелия Нинова и Костадин Костадинов ". Иван Гуляшки насочи към тях три въпроса: Одобрявате ли това, което се е случило с моите деца в събота вечер? В случай, че не го одобрявате, какво бихте предложили да се предприеме, с цел да не се случват повече такива неща? Ако имахте опция да говорите с нападателите на моите деца, вие персонално какво бихте им споделили?
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР