След смъртта на спасител на плажа в Несебър в сряда

...
След смъртта на спасител на плажа в Несебър в сряда
Коментари Харесай

4 пъти са били вадени от морето двете туристки, заради които загина спасител в Несебър

След гибелта на избавител на плажа в Несебър в сряда стана ясно, че избавените от него две млади дами са били вадени четири пъти от водата денем и неведнъж не са се съобразили с рекомендациите на спасителите.
Още по темата
 Спасител издъхна, откакто извади от водата 2 давещи се летовнички в Несебър Виж още

69-годишният мъж умря, откакто съумял да извлече двете непознати туристки от морето на четвъртия път, станал съдбовен за него. Към момента не е ясно дали се е удавил или повода за гибелта е друга.

Инцидентът е станал сред 15 и 16 пост на плажа. След като спасителят извадил туристките и изчакал да дойдат сътрудниците му от прилежащия пост, те ги поели, а малко по-късно се обърнали и го видели паднал по очи във водата, описа пред шефът на водноспасителната работа Иван Георгиев.

" Не можем да кажем каква е повода за гибелта ", сподели Георгиев, като добави, че това е работа на проверяващите.

" За нас този човек е един от стожерите в избавителната активност. Още от 90-те е по плажовете. Немалко от нас са се учили на специалност от него ", сподели Георгиев. 69-годишният избавител е родом от вътрешността на страната, околните му са известени, добави още шефът на водните спасители.

" По-притеснителен е фактът, че тези девойки неведнъж денем са били изваждани от сходна обстановка. При направена информация с сътрудниците му, те четири пъти са вадени преди този момент ", сподели Георгиев, като посочи, че четвъртият път е бил съдбовният, при който издъхна сътрудника му. Той сподели още, че в този интервал, в края на сезона, спасителите на плажа към този момент са с 30% по-малко.

Това не е първият случай, при който плажуващи не се преценяват с рекомендациите на спасителите. Преди време полски туристи замеряха наш избавител с пясък, заради което се стигна до конфликт сред тях. Спасителят е получил инфектиране на очите след случая, само че към този момент е на работа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР