След смъртта на лидера на Ислямска държава (ИД) Абу Бакр

...
След смъртта на лидера на Ислямска държава (ИД) Абу Бакр
Коментари Харесай

Ислямска държава загуби лидера си, но дали...

След гибелта на водача на " Ислямска страна " (ИД) Абу Бакр ал Багдади, организацията натрупа провали, написа френският в. " Монд ". Съединени американски щати ускоряват интервенциите против хипотетични членове на джихадистката група. Ликвидиран беше и Абу Хасан ал Мухаджир, представител на ИД, който съвсем несъмнено е щял да застане отпред на организацията.

Ръководителят на американското Централно командване военачалник Кенет Маккензи обаче съобщи, че Съединени американски щати не си вършат илюзии, че са унищожили Ислямска страна и предизвести, че организацията може да се опита да си отмъсти, написа английският в. " Гардиън ". " Не чакаме безкръвно бъдеще, тъй като за злощастие тази идеология ще продължи да съществува ", акцентира генералът.

Дългосрочният триумф против ИД и други екстремистки групи няма да включва премахването на сходни идеологии, прибавя в. " Вашингтон пост ", цитирайки изказване на военачалник Маккензи пред медиите. Вместо това задачата е да се стигне до обстановка, при която локалните сили за сигурност възпират тези закани, а Съединени американски щати са уверени, че те не могат да ги атакуван директно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР