След серия протести на медицински сестри на 10 април правителството

...
След серия протести на медицински сестри на 10 април правителството
Коментари Харесай

Сестри отказват да участват в протеста, организиран от КНСБ на 7 октомври

След серия митинги на медицински сестри на 10 април държавното управление издаде разпореждане, с което отпуска до 50 млн. лева дотация за лечебните заведения.

Няколко дни по-късно в ефира на " Тази заран " по bTV здравният министър Кирил Ананиев изясни, че лечебните заведения са получили спомагателни пари, а решението за нарастване на заплатите е главно в ръцете на шефовете.

Вчера стана ясно, че единствено месец след решението за отпущането на спомагателните пари, кабинетът е редактирал постановлението и сумата от 50 млн. лева се стопява до 6 млн. лева

Междувременно КНСБ разгласи, че провежда митинг на медицинските сестри на 7 октомври поради ниските хонорари.

" Протестите ще не престават. В бутафорния митинг на 7 октомври, проведен от КНСБ, ние няма да участваме. Това не е нашият митинг. Досега КНСБ - доктор Иван Кокалов, не застанаха до нас. Ние бяхме наричани " кресливи дами " и по какъв начин ли не. Сега, когато видяха, че няма накъде, чe би трябвало да се провиснал някакви въпреки и минимални суми, те взеха решение да оберат лаврите и да кажат: " ето ние излизаме на митинг и реализираме това, което беше дадено ", сподели в предаването " Тази заран " Димитрия Димитрова, здравна сестра в Пазарджик координаторът на здравните служащи в района.

Тя посочи, че не са оттеглени оставките на медиците от общинската болница в Карлово. От 13 октомври детското поделение ще остане без сестри и без лекари.

Д-р Стойчо Кацаров от Центъра за отбрана правата в опазването на здравето сподели, че българският лекарски съюз през днешния ден ще реши дали ще се включи в митинга, орагинизиран от КНСБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР