След седмици наред в търсене, бившият световен шампион Александър Поветкин

...
След седмици наред в търсене, бившият световен шампион Александър Поветкин
Коментари Харесай

Поветкин излиза срещу Фуджимото, ако Хамер се оттегли

След седмици наред в търсене, някогашният международен първенец Александър Поветкин (32-1, 23 КО) най-сетне си обезпечи авариен конкурент - ако неговият главен съперник Кристиан Хамер (22-4, 12 КО) се отдръпна от тяхната борба по някаква причина.

Екипът на Поветкин се надяваше да обезпечат Би Джей Флорес (34-3-1, 21 КО) като авариен вид, само че американецът нямаше интерес да влиза в срещата като аварийна алтернатива. Не по този начин стоят нещата с японеца Киотару Фуджимото, който е подготвен да заеме мястото на Хамер в борба, която бе избрана от WBO като елиминационна и спечелилият ще има цялостното право да провокира първенеца на организацията Джоузеф Паркър.

"Киотару Фуджимото влиза като авариен вид на Кристина Хамер ", съобщи уредникът на срещата Алексей Титов.

2016-та година бе най-лошата в кариерата на Поветкин, откакто той беше заловен два пъти с позитивна допинг проба. Първата такава пристигна през май, когато той беше единствено на няколко дни от борба с първенеца на WBC Дионтей Уайлдър. След това през декември той даде нова позитивна допинг проба в деня на срещата му с Бърмейн Стивърн, която трябваше да бъде елиминационна още веднъж за купата на WBC.

Сега се надяваме, че всичко това е зад тила на Поветкин и той още веднъж ще бъде в положение да се върне измежду най-хубавите боксьор на света в тежка категория.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР