След седмици на спекулации тимът на Aprilia в MotoGP официално

...
След седмици на спекулации тимът на Aprilia в MotoGP официално
Коментари Харесай

Маверик Винялес официално подписа с Aprilia за 2022 година

След седмици на спекулации отборът на Aprilia в MotoGP публично оповестиха привличането на Маверик Винялес в своите редици за сезон 2022 в кралския клас.

За прекосяването на испанския водач в редиците на производителя от Ноале първо се заприказва по време на уикенда за Гран При на Нидерландия, който бе последният подобен преди лятната пауза. Веднага след него стана ясно, че той и Yamaha ще се разделят една година авансово по взаимно единодушие, което в допълнение ускори спекулациите за прекосяването на Винялес в Aprilia.

Там той ще размени Лоренцо Савадори на борда на втория мотор на италианския екип. По този метод Маверик още веднъж ще бъде съотборник на Алейш Еспаргаро. Двамата водачи бяха дружно в отбора на Сузуки през 2015 и 2016.

 Маверик Винялес

„ Изключително щастливи сме да обявим, че сме подписали с Маверик Винялес, водач на доста високо равнище и един от най-чистите гении в кралския клас. Нашият план ще бъде в допълнение обогатен от наличието на Маверик, който е международен първенец и потвърдил се водач в MotoGP. 

„ След интервал на огромна смяна, в който създадохме нов мотор, с който последователно започнахме да се утвърждаваме като тим от челото на колоната, в този момент пред нас е и предизвикването да станем изцяло независим фабричен тим, което съгласно нас ще ни помогне да реализираме мечтаните триумфи.
„ За нас ще бъде чест да предоставим на Винялес всичко най-хубаво, на което сме способни. Убеден съм, че сходно на Алейш, той ще стане значима част от този извънредно евентуален план “, съобщи ръководителят на Aprilia Масимо Ривола.
 Маверик Винялес

Въпреки че договорът на Винялес е за 2022 година, той може да направи своя дебют за Aprilia още този сезон, в случай че фактически бъде уволнен от Yamaha поради държанието си в Гран При на Щирия. Заради тези си дейности той бе осъден от японския производител да не взе участие във вчерашната Гран При на Австрия, като неговото бъдеще се чака да бъде решено в околните дни и той да бъде освободен предварително.

Мястото на Винялес в Ямаха най-вероятно ще бъде заето от Франко Морбидели. Привличането на Маверик затваря вратата за Андреа Довициозо, който дълго време бе свързван с прекосяване в тима откакто направи няколко теста с мотора на италианците.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР