След сблъсъците и безредиците в Рим вчера по време на

...
След сблъсъците и безредиците в Рим вчера по време на
Коментари Харесай

Демократическата партия в Италия след протестите срещу Covid паспорта: Има фашизъм, да се разпусне "Форца нуова"

След конфликтите и безредиците в Рим през вчерашния ден по време на митингите против така наречен „ зелен пропуск ”, удостоверяващ имунизация за Сovid-19, са арестувани 12 души.

Демократическата партия ще внесе на следващия ден незабавно предложение в Камарата на депутатите за разформироване на дясноекстремистката партия „ Форца нуова ” и на всички сходни организации. Според Демократическата партия те се възползват от несъгласието на италианците за наложителен пропуск, с цел да се върви на работа от 15 октомври.

 Счупен прозорец в централа на профсъюза CGIL след демонстрациите нощес. Профсъюзът концентрира недоволството, защото не е подхванал дейности против въвеждането на условие на коронавирус пропуск за вървене на работа/ Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападението  против националната централа на профсъюза CGIL е фашистко, сподели представителят на Демократическата партия в Камарата на депутатите Емануеле Фиано.

Той  посочи, че на следващия ден ще показа в Народното събрание незабавно предложение за разформироване на „ Форца нуова ” и на другите фашистки сдружения, съгласно закон от 1952 година, съгласно който апологията на фашизма е закононарушение.

Сред арестуваните 12 души  са двамата водачи на „ Форца нуова ” - Роберто Фиоре в народен проект и Джулиано Кастелино за Рим. Първият е осъждан за подривна активност, вторият е под особено полицейско наблюдаване поради нахлуване над публицисти. И двамата, ефективно участващи в митингите против „ зеления пропуск ” до момента, са снимани при нахлуването нощес в постройката на профсъюзите.

На специфична асамблея през днешния ден синдикатите дефинираха случилото се като  нарушение на Конституцията. В името на труда и демокрацията те оповестиха национална антифашистка проява в събота 16 октомври с общоприет протест в Рим.

 На митинга против коронавирус пропуските в Рим - 9 октомври 2021 г./ Снимка: ЕПА/БГНЕС  След митинга под наслов - Баста тирания, в Рим, 9 октомври 1 2021 г./ Снимка: ЕПА/БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР