След състоялото се разширено заседание на Щаба за изпълнение на

...
След състоялото се разширено заседание на Щаба за изпълнение на
Коментари Харесай

Губернаторът на Варна излезе с указания към общините и институциите за предстоящия зимен сезон

След състоялото се разширено съвещание на Щаба за осъществяване на регионалния проект за отбрана при бедствия и разбора на отчетите за подготовката на 12-те общини, както и на  институции, ведомства и организации, способени за дейности при изключителни и спешни обстановки, и готовността на всички за идния зимен сезон, регионалният шеф професор Андрияна Андреева, издаде Заповед за идни дейности. С нея се указва предприемането на превантивни ограничения за обезпечаване на естественото действие на пътната инфраструктура, снабдяването и услугите на популацията в област Варна при усложнена зимна конюнктура, оповестиха от пресслужбата на Областната администрация.

Предвижда се актуализирането на съставите на щабовете за осъществяване на общинските проекти за отбрана при бедствия, както и листата на длъжностните лица, имащи отношение към дейностите при усложнена зимна конюнктура.

Да се ревизират още веднъж техническите благоприятни условия на компаниите и едноличните търговци за осъществяване на контрактуваните отговорности и обезпечаване на по-качествено поддържане на общинската пътна мрежа при зимни условия.

Да се ревизира готовността на техниката за добиване на закъсали товарни коли, планувани по контракти с реализатори за зимно поддържане на пътищата.

РЗИ – Варна и ЦСМП взаимно да приготвят проект за здравно обезпечаване на популацията при усложнена зимна конюнктура, който да включва, обезпечаване на персонални лекари, организация за обслужване на болните на хемодиализа, на родилки и тежко заболели лица. Същите институции да имат подготвеност за краткотрайно настаняване в болнични заведения в случаи на бедствени обстановки. На родилките с термини и на болните на хемодиализа от всички общини да бъдат направени описи, с цел да им се подсигурява навременна здравна помощ.

Електропреносните, електроразпределителните и топлофикационни сдружения, ВиК, както и компаниите за доставка и систематизиране на природен газ да приготвят главните си индустриални мощности и обезпечат първични материали, материали и аварийни елементи за непрекъсната безаварийна работа при зимни условия.

Всички сдружения, които имат спешни екипи, да ревизират още веднъж готовността им за премахване на зародили повреди.

ВиК – Варна да извърши инспекция на положението и годността за работа на  пожарните хидранти на територията на цялата област и при нужда да бъдат възобновени и приведени в редовност.

Координацията и взаимоотношението сред Министерство на вътрешните работи, ДА “Безопасност на придвижването по пътищата “, Агенция " Пътна инфраструктура “ и Изпълнителна организация " Автомобилна администрация “ за ограничение и прекъсване при нужда на автомобилния трафик в обособени сектори на пътната инфраструктура, в това число и общинската пътна мрежа, при усложняване на зимната конюнктура да се реализира посредством " Националния координационен център за безвредно придвижване по пътищата “ към Групово дело " Национална полиция “.

В началото на новата седмица регионалният шеф привиква работна среща сред ръководителите на ОПУ – Варна и началника на " Пътища и мостове " ЕООД- Варна, с цел да се актуализират опциите за взаимни дейности и да се усъвършенства координацията сред двете ведомства, както и с 12-те общини от региона за по-навременна реакция и обезпечаване на задоволително техника за работа по пътищата при усложнена зимна конюнктура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР