След с двама по-сериозно пострадали в село Манолово на територията

...
След с двама по-сериозно пострадали в село Манолово на територията
Коментари Харесай

След боя в Манолово: Полиция търси забранени вещи и незаконно ползване на ВиК мрежата

След с двама по-сериозно потърпевши в село Манолово на територията на община Павел баня полицията организира спецакция против битовата престъпност в региона, заяви bTV. Проверяват се жилища, коли и лица.

" Следим за владеене на противозаконни движимости, ревизираме гражданската регистрация и присъединението на тези лица към гражданската водопреносна мрежа " , изясни директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора старши комисар Лазар Христов, представен от медията.

Полицията дефинира вчерашното меле като битов случай. Били са се членове на ромската фамилия в Манолово. Един от потърпевшите е в по-тежко положение и настанен в болница.

" Вчерашният случай е за терзание. На двама братя синовете се сбиват, те са първи братовчеди. Най-вероятно под въздействието на алкохол ", описа кметът на селото Мурад Моллаахмед, представен от bTV. По думите му жителите на Манолово недоволстват от ноември предходната година, когато представители на ромска фамилия от близкото село Тъжа са се настанили в постройка на някогашната ветеринарна работа.

През март напрежението ексалира в сред двете ромски семейства - от Тъжа и Манолово. Един човек беше погубен, а 11 други бяха тежко ранени. След мелето, на петима от които бяха повдигнати обвинявания.
 С разселване на родовете ще вземат решение ромския проблем в Казанлък
С разселване на родовете ще вземат решение ромския проблем в Казанлък

По делата лицата ще бъдат проверявани персонално от кметовете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР