След решението на посланиците на страните-членки, взето в сряда, Съветът

...
След решението на посланиците на страните-членки, взето в сряда, Съветът
Коментари Харесай

Сърбия вече не е част от „епидемиологично безопасните“ държави

След решението на посланиците на страните-членки, взето в сряда, Съветът на Европейски Съюз публично актуализира листата с „ епидемиологично безвредни “ трети страни за пътешестване до Европейски Съюз, който към този момент не включва Сърбия, оповестява Радио и Телевизия Сърбия (РТС), съобщи организация „ Фокус “.

Освен Сърбия, от листата на епидемиологично безвредните страни са извадени Япония, Албания, Армения, Азербайджан и Бруней.

В така наречен „ зелена листа “ са Уругвай, Австралия, БиХ, Канада, Йордания, Нова Зеландия, Катар, Молдова, Саудитска Арабия, Сингапур, Южна Корея, Украйна и Китай, подлежащи на удостоверение на реципрочност.

В изказване на Съвета на Европейски Съюз се показва, че несъществените пътувания до Европейски Съюз от страни или формирания, които не са в листата, „ са обект на краткотрайни ограничавания “, само че не предопределят опцията държавите-членки да анулират краткотрайното ограничаване за несъществени пътувания до Европейски Съюз за „ изцяло имунизирани пасажери “.

Съветът на Европейски Съюз акцентира, че описът се приема под формата на рекомендация за държавите-членки и ще продължи да се преразглежда на всеки две седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР