След решението на Конституционния съд, че министърът на правосъдието може

...
След решението на Конституционния съд, че министърът на правосъдието може
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Прокуратурата е подложена на агресивна военна операция от изпълнителната власт

„ След решението на Конституционния съд, че министърът на правораздаването може да направи искане до пленума на Висшия правосъден съвет за предварително освобождение от служба на така наречен „ трима огромни “ в правосъдната система, действително тази процедура се организира за първи път. Стана ясно, че основният прокурор не е недостижим. Той носи и наказателна отговорност наедно с всички български магистрати “.
Това сподели пред БНР Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена работа, преди част от Висшия правосъден съвет (ВСС).

И уточни, че процедурата не е направена по този начин, че „ настояването да не мине “: 

„ Този орган е формиран от едни от най-хубавите адвокати в България. Няма по какъв начин във Висш съдебен съвет да попаднат инцидентни хора, които да са юридически необразовани “.

Според него прокуратурата е подложена на нападателна военна интервенция от страна на изпълнителната власт:

„ Явно хората, които ръководят, не осъзнават какъв брой нездравословно е това. И че един от основополагащите правила на актуалната демократична страна е разделянето на управляващите “.

В предаването „ Неделя 150 “ той уточни, че огромният проблем за правосъдната система в България е, че против нея се води пропагандна война .

„ Нещата се изопачават, безогледно се лъже във връзка с прокуратурата “.

По думите му закриването на профилираното правораздаване ще бъде „ голяма неточност, тъй като няма да има кой да организира битката против проведената престъпност “.
Интервюто с Ясен Тодоров можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР