След редица опити да бъде оживено летището в Пловдив, което

...
След редица опити да бъде оживено летището в Пловдив, което
Коментари Харесай

Отново ще обявяват конкурс за концесия на летище Пловдив

След редица опити да бъде оживено летището в Пловдив, което би могло да обслужва целия Южен- Централен район на България с население над 2 млн души , то все по този начин посреща и изпраща един полет на Райън еър до Лондон два пъти седмично, един до и от Милано, а през зимата става площадка за чартъри за туризъм. Последният конкурс преди повече от година приключи с победител- консорциум сред „ Хайнан “ и „ Пловдив Еърпорт Инвест “, който обаче, се отхвърли, а вторият участник- " Консорциум Летище Пловдив " по този начин и не беше поканен за договаряния.
До месец ще бъде открита нова процедура по концесията на летището, заяви в Пловдив министърът на превоза Росен Желязков. В момента се одобряват концесионните разбори и се чака, че до месец предлагането за откриването на нова процедура ще бъде импортирано в Министерски съвет. 
След неуспеха на предходния конкурс за концесия община Пловдив в началото съобщи предпочитание да стопанисва летището, само че след това стана ясно, че страната губи и на втора инстанция делото за противоречивия перон на летището. Окончателно решение са чака на 10 декември тази година , когато е планувано делото във Върховен касационен съд. В съда за благосъстоятелност на този терен спорят Министерството на районното развиване и компания " Летище Пловдив АД ", в чийто капитал перонът е апортиран още през 1995-та година. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР