След разследване на Валя Ахчиева, излъчено по „Евроком”, изпълнителният директор

...
След разследване на Валя Ахчиева, излъчено по „Евроком”, изпълнителният директор
Коментари Харесай

НАП влиза в Топлофикация“- София

След следствие на Валя Ахчиева, излъчено по „ Евроком”, изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов разпореди през днешния ден да стартира проверка в общинското сдружение “Топлофикация-София”, по отношение на направените разкрития.

Във кино лентата “Да спечелиш дело против “ Топлофикация” бяха показани публични писма от Национална агенция за приходите, подписани от шефа Румен Спецов, както и от предходния шеф на Национална агенция за приходите - Галя Димитрова, че в Национална агенция за приходите не съществуват фактури с посочени номера от консуматори на топлинна сила.

Проблемът е, че клиентите на " Топлофикация София " заплащат по фактури суми с Данък добавена стойност, а тези фактури не съществуват в Национална агенция за приходите. И същите фактури се показват в правосъдните каузи против длъжници на Топлофикация.

Така съдът осъжда жители да платят суми с Данък добавена стойност, само че въпросните фактури не били открити в масивите на Национална агенция за приходите.

Валя Ахчиева обществено прикани нощес Румен Спецов да направи проверка е “Топлофикация София”, която да откри: Плащало ли е Данък добавена стойност през годините общинското сдружение или е ощетявало и ощетява държавния бюджет? И през днешния ден изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите разпореди проверка на монополиста.

Стотици хиляди софиянци водят каузи против “Топлфикация София”, оспорвайки дължимите суми. И губят делата. Ахчиева оповести, че е спечелила като консуматор 6-годишно дело против монополиста, тъй като арбитър Красимир Мазгалов от Софийски градски съд е приел, че двете страни са равнопоставени в правосъдния развой и е позволил нейните доказателства. Ахчиева се надява всички ответници по такива каузи да употребяват правосъдната процедура, която е основала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР