След ръста в търсенето на къщи с цел дългосрочен наем,

...
След ръста в търсенето на къщи с цел дългосрочен наем,
Коментари Харесай

Селският туризъм измести планинския

След растежа в търсенето на къщи за дълготраен наем, в този момент се следи забележителен растеж в търсенето на благоприятни условия за отмора в областта на селския туризъм. Този растеж е над два пъти по-висок от търсенето на обичайни благоприятни условия за планински туризъм. Това оповестяват от платформа за онлайн търговия OLX, която регистрира данни за търсенето и предлагането на жилища, бунгала и каравани за кратковременен наем за отмора.

Традиционно обаче за късна пролет до началото на лятото - месеците април, май и юни, най-голямо е търсенето и предлагането на почивки на българското Черноморие, обособени нощувки и почивки в чужбина.

От април до юни най-често записаните търсения включват " бунгала " и " каравана чартърен ". През април и май най-търсени са дестинации в Гърция, само че през юни Варна и Приморско изпреварват интереса към Керамоти и вили в други елементи на Гърция. Когато става въпрос за ваканции в чужбина, предстоящо, Гърция е най-желаната дестинация. За нощувки обаче топ 3 български града са Варна, Бургас и София.

Платформата записва 60 пъти по-високо търсене на жилища и бунгала чартърен за отмора в морските дестинации по отношение на планинските за месец юни. Поморие, Несебър и Созопол са най-желаните дестинации за отмора край морския бряг. Най-търсените планински дестинации са Смолян, Троян и Ловеч, а най-атрактивни за селски туризъм съгласно потребителите на OLX са местата към Пловдив, София и Варна.

" Не е изненада, че българските ни консуматори през летните месеци се интересуват най-вече от почивки край морския бряг. Позитивна обаче е наклонността за високо търсене освен в Гърция, само че и на българското Черноморие. Щастлива съм, че OLX е желан съдружник за откриването на най-подходящото място за пребиваване. Добре знаем, че лятната отмора е най-важната за огромна част от хората. Данните, които отчитаме, са безспорното доказателство за това ", разяснява Андрея Пачеко, старши бранд управител в OLX.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР