След пускане на движението през проход Превала областният управител на

...
След пускане на движението през проход Превала областният управител на
Коментари Харесай

Отмениха частичното бедствено положение в Смолянско

След стартиране на придвижването през проход Превала регионалният шеф на Смолян Недялко Славов анулира частичното бедствено състояние, което беше в действие през миналите два дни. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян.

Проходите и секторите от републиканската пътна мрежа се разчистват и обработват. Движението през проход Рожен е неразрешено за МПС над 12 т, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. За проход Превала са в действие следните ограничавания: колите до 12 тона се движат наложително с вериги, а придвижването за МПС над 12 т. и тегленето на ремаркета и полуремаркета е лимитирано.

В по-ниските елементи от област Смолян преваляванията от дъжд са значителни. Язовир „ Златоград “ и хвостохранилището при Ерма река преливат. До постигане на равнището на преливане на бент. „ Пловдивци “ остават 50 см. Наблюдават се равнищата на реките Арда, Върбица, Неделинска и при Мадан, които са доста нараснали, като пикът на равнищата им се чака през днешния ден и на следващия ден.

В региона няма бедстващи хора и откъснати обитаеми места, като се изключи село Мугла, където не престават дейностите по почистване. Денят е образователен за всички общини. Без усложнения се оказва незабавна здравна помощ и се правят планувани интервенции и хемодиализа.

С цел да се обезпечи сигурност за туристите през днешния ден ски зоната в курортен комплекс Пампорово не работи заради мощен вятър и снегонавяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР