След проверка, възложена от Върховната административна прокуратура (ВАП), началникът на

...
След проверка, възложена от Върховната административна прокуратура (ВАП), началникът на
Коментари Харесай

Окончателно спряха строежа на комплекс на Божков

След инспекция, предоставена от Върховната административна прокуратура (ВАП), началникът на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) спря осъществяването на всички типове строителни и монтажни работи на част от градеж (8 броя сгради) от комплекса Nove Homes в София на съображение Закона за устройство на територията (ЗУТ). Спирането на строителството е след осъществена инспекция по документи и на място в осъществяване на предписание на ВАП от 08.06.2020 година, когато началникът на ДНСК и основният проектант на гр. София са сезирани да извършат незабавна такава на законността на осъщественото строителство в посочения комплекс, състоящ се от жилищни здания за продажба.

Проверката на градежа е осъществена от чиновници на ДНСК на 15.06.2020 година и 13.07.2020 година в наличието на представители на лицето, упражняващо строителен контрол и на строителя, и по документи в Направление „ Архитектура и градоустройство “ (НАГ) - Следствен отдел към окръжна прокуратура.
При инспекциите е открито следното:
- В утвърдените капиталови планове по част „ Архитектура “ липсват плануваните във влезлия в действие Подробен организационен проект (ПУП) едноетажни междинни връзки сред постройките на комплексното застрояване според Наредба № 7/22.12.2003 година за правила и нормативи за устройство на обособените типове територии и устройствени зони. Между осем здания в комплекс Nove Homes е планувано разстояние, доста по-малко от изискуемото според закона. Така да вземем за пример, сред две от постройките е планувано разстояние от 3.00 м, вместо нормативноустановеното разстояние – в тази ситуация 21.40 м, представляващо височината на лежащата постройка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР