След провеждането на кризисното заседание на Съюза (ХДС/ХСС) е взето

...
След провеждането на кризисното заседание на Съюза (ХДС/ХСС) е взето
Коментари Харесай

Партиите от голямата коалиция в Германия се събират на спешна среща на върха

След провеждането на спешното съвещание на Съюза (ХДС/ХСС) е взето решение в късните часове на деня да бъде проведена незабавна среща на върха на партиите от ръководещата в Берлин огромна коалиция, съобщи немският ефирен канал ZDF. Съответната информация бе доказана от фракционният водач на Съюза (ХДС/ХСС) Фолкер Каудер. Мястото на осъществяване на срещата към момента не се прецизира, само че се чака тя да стартира в 22:00 часа локално време (23:00 часа българско време).
На фона на ескалацията на разногласието сред двете „ сестрински “ партии от Съюза (ХДС/ХСС) Германската социалдемократическа партия (ГСДП) прикани за свикването на незабавна среща на върха на сътрудниците от огромната коалиция. „ Ще обсъдим бъдещето на държавното управление “, разясни ръководителят на немските социалдемократи Андреа Налес, като акцентира, че партията упорства срещата да бъде проведена до края на деня. От ГСДП бяха безапелационни, че ще работят за запазването на ръководещата коалиция, отбелязва още организация " Фокус ".
ГСДП се намеси в разногласието сред Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС) за бежанците, като показа проект от пет точки за смяна на политиката в региона на убежището. До този миг социалдемократите запазваха безмълвие с аргумента, че разногласието сред ХДС и ХСС е вътрешен и най-много, че разрешаването му е незабавно за Германия.
Но в понеделник ГСДП изложи проекта си за излизане от рецесията. В документа партията поддържа позицията на канцлера Ангела Меркел, която отхвърли разрешаването на казуса с мигрантите на национално равнище – метод, за който упорства федералният министър на вътрешните работи и водач на ХСС Хорст Зеехофер. „ Искаме да действаме с Европа, а не против нея “, се споделя с документа на ГСДП.
Партията се ангажира със зачитането на главното право на леговище, с имиграционния закон (договорен в съдружното споразумение) и се застъпва за бързото консолидиране на приетите бежанци.
„ Тези, които нямат учредения за отбрана, би трябвало да бъдат върнати в родината им или в сигурна трета страна ", безапелационни са социалдемократите. Принципът на правовата страна би трябвало да се ползват поредно. Планираните центрове за бежанци в страните от Европейски Съюз и в Африка „ не би трябвало да се трансформират в затворени уреди ", се споделя още в документа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР