След призива на Корнелия Нинова Председателят на БСП Корнелия Нинова

...
След призива на Корнелия Нинова Председателят на БСП Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова

След апела на Корнелия Нинова

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова направи апел за необятно ляво обединяване, като съобщи, че всички напуснали партията са поканени да се върнат, в това число Сергей Станишев. Не закъсня и отговорът на знаменателни леви фрагменти.

В същото време Нинова обърна внимание, представена от БНР, че политическите фигури, които са в “Левицата ” – Георги Първанов, Румен Петков и Татяна Дончева – са изгонени таман от предшественика й – Сергей Станишев. 

Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че те не са изгонили никого. По мотив решението на Елена Йончева, доскорошен евродепутат, повдигнат от Българска социалистическа партия, да се включи още веднъж в конкуренцията, само че този път от страна на Движение за права и свободи, Нинова разяснява, че сходни стъпки биха повишили изборния резултат на социалистическата партия.
Тя отхвърли да разяснява дали се усеща предадена от Ваня Григорова. Самата Григорова разяснява, че действието на Нинова е похвално,но закъсняло. 

„ Всички в ляво осъзнаваме нуждата от това да бъдем дружно, само че ето такива дейности, да се съберат хора показно, без да има практическа изгода, несъмнено възмущават останалите обединения “, уточни водачът на „ Солидарна България “.

Изявление от родния си град Кюстендил направи и друго бивше алено острие – Мая Манолова. " Докато Нинова е ръководител на огромната партия в ляво, а Борисов – на огромната партия в дясно, нито ще има обединяване на лявото, нито на дясното. Това не е поради личностния проблем, а поради вождистките настроения и взимането на еднолични решения ", съобщи на собствен ред Манолова.

От Кюстендил стартира предизборната обиколка на " Солидарна България ". Началото ѝ дадоха точно ръководителя на обединението Ваня Григорова, Мая Манолова - водач на " Изправи се България " и лидерът на листата за предварителните парламентарни избори в Кюстендил Милена Георгиева.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР