След приключването на съдебния процес срещу Сам Банкман-Фрийд през октомври

...
След приключването на съдебния процес срещу Сам Банкман-Фрийд през октомври
Коментари Харесай

FTX започва разпродажбата на криптовалути – ето кои токени са застрашени

След приключването на правосъдния развой против Сам Банкман-Фрийд през октомври завърши един стадий от пътя на FTX. Задачата на екипа по несъстоятелността обаче продължава и след този миг.

Постигнат е забележителен прогрес във възобновяване на изгубените активи, макар че FTX към момента не е изплатила цялостна отплата на клиентите, наранени от нейния крах. За да реализира това, FTX има намерение да продава криптовалути на стойност към $100 милиона седмично, до момента в който не успее да изплати съответно компенсациите на към един милион кредитори.

Докато този проект е в ход, остава допустима евентуална интервенция от страна на регулаторни органи като Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища (SEC), както се видя в тази ситуация с банкрута на Voyager Digital.

Тази тактика провокира въпроса: кои криптовалути биха могли да бъдат най-силно наранени от седмичната продажба на активи на стойност $100 милиона?

Solana ( SOL ) в началото може да бъде подложена на напън за намаление, защото FTX държи към 10% от общото предложение на SOL, надхвърлящо $3.3 милиарда, което го прави най-голямата сума под формата на криптовалута на банкрутиралата борса.

BTC и ETH съставляват втория и третия по величина дял на FTX, оценени надлежно на $742 милиона и $226 милиона. Въпреки това продажбата на тези криптовалути, които съставляват към 0.1% от общото им предложение в обращение, може да не наруши доста пазара.

Aptos ( APT ) и XRP също са измежду главните криптовалути, свързани с проектите на FTX, с притежавани надлежно към $180 милиона и $143 милиона.

Въпреки че концепцията за забележителна компания, която разтоварва криптовалута на стойност $100 милиона седмично, може да звучи обезпокоително, неотдавнашната продажба на FTX на Solana допуска, че въздействието ѝ върху цените на криптовалутите може да бъде лимитирано.

По сходен метод продажбата от страна на държавното управление на Съединени американски щати на 49,000 BTC, конфискувани от незаконният пазаар Silk Road през 2021 и 2022 година, провокира опасения за влияние върху цените, само че имаше най-малък резултат върху пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР