След предупрежденията за силен дъжд в 17 турски провинции, включително

...
След предупрежденията за силен дъжд в 17 турски провинции, включително
Коментари Харесай

Истински ад! Какво се случи на Капалъ чарши

След предизвестията за мощен дъжд в 17 турски провинции, в това число Истанбул и Анкара, предстоящият дъжд се изля като из ведро през днешния ден в Истанбул.

Стотици улици и десетки квартали бяха наводнени заради пороя, който стартира в утринните часове в азиатската част на Истанбул. От изобилния дъжд и плътните облаци в утринните часове времето остана тъмно като нощ. 

На доста места в града отходните шахти преляха и образуваха дълбоки локви, в които заседнаха десетки коли, в това число и на изходите на града по основния път D-100.  Превозните средства, употребяващи странични пътища, се придвижваха мъчно. 

В региона Султанахмет известната Капалъ чаршия също се наводни. Десетки търговци се опитваха да спасят стоката си, а туристите избягаха под паника от комерсиалния лабиринт с над 3000 дюкянчета.

За малко електричеството беше прекратено в цялата чаршия. Поради изобилния дъжд доста водосточни тръби се скъсаха и провокираха още наводнения в региона.

 Пътищата в азиатския квартал около Босфора Бейкоз се трансфораха в езеро поради дъжда. Основното учебно заведение там беше наводнено.

Заради дъжда е нарушен и публичният превоз. Някои спирки на метрото в Истанбул са затворени поради защитни ограничения. Управата на градския превоз съобщи, че мотрисите се движат с ниска скорост по трамвайната линия T1 винаваща около Босфора и Еминьоню.

Дъждът и интензивната облачна завивка, която е дейна в Истанбул, въздействат неподходящо и на въздушния превоз.  Поради метеорологичните условия самолетите, които желаеха да кацнат на летище Сабиха Гьокчен, трябваше да създадат няколко тура във въздуха.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР