След повече от три месеца война в Газа – тясната

...
След повече от три месеца война в Газа – тясната
Коментари Харесай

ООН: Газа е станала „необитаема“, болестите сред децата растат

След повече от три месеца война в Газа – тясната територия е станала " необитаема ". Това счита помощник-генералният секретар на Организация на обединените нации.
Мартин Грифитс, помощник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси, споделя, че 3 месеца след ужасяващите офанзиви от 7 октомври, Газа се е трансформирала в място на гибел и обезсърчение.
Стефани Тремблей – асоцииран представител на генералния секретар на Организация на обединените нации

Детският фонд на Организация на обединените нации предизвести, че недохранването и заболяванията основават гибелен цикъл, който заплашва над 1.1 млн. деца и младежи в обсадения палестински анклав.

Според изследване на УНИЦЕФ, общо 90% от 1.1 млн. деца и младежи в региона не получават всички хранителни субстанции, от които се нуждаят. " Децата в Газа живеят в призрачен сън, който става все по-страшен с всеки минал ден ", споделя Катрин Ръсел, изпълнителен шеф на УНИЦЕФ.

Посочва се още, че случаите на диария при деца под 5-годишна възраст са се нараснали от 48 000 на 71 000 единствено за една седмица, считано от 17 декември.

Междувременно в събота сутринта нови камиони с помощи влязоха в Газа през пропускателния пункт „ Рафа “ с Египет. Въпреки че носят храни, консумативи и лекарства, помощта е извънредно незадоволителна, счита Организацията на обединените народи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР