След повече от година чакане, първият български пациент е вписан

...
След повече от година чакане, първият български пациент е вписан
Коментари Харесай

Варненка е първата чакаща за белодробна трансплантация във Виена

След повече от година очакване, първият български пациент е вписан в листата на Евротрансплант. При подобаващ донор на бял дроб, ще бъде осъществена трансплантация във Виена. В началото на април 29-годишната Илияна Христова от Варна отпътува за Виена, с цел да бъде оценено положението й. След прегледите тя беше утвърдена за белодробна трансплантация. Развръзката идва откакто през януари беше подписано съглашение с клиниката във Виена, което ще даде опция на няколко българи да получат късмет за живот. Екип от български лекари отпътува за образование в австрийската столица през май. У нас не се правят белодробни трансплантации, само че за животоспасяващата интервенция чакат 16 души. "

Развръзката идва откакто през януари беше подписано съглашение с клиниката във Виена, което ще даде опция на няколко българи да получат късмет за живот.

Екип от български лекари отпътува за образование в австрийската столица през май. У нас не се правят белодробни трансплантации, само че за животоспасяващата интервенция чакат 16 души. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР