След по-малко от 2 часа каталунският лидер карлос Пучдемон трябва

...
След по-малко от 2 часа каталунският лидер карлос Пучдемон трябва
Коментари Харесай

До часове Пучдемон трябва да каже отделя ли Каталуния от Испания

След по-малко от 2 часа каталунският водач карлос Пучдемон би трябвало да каже афишира ли самостоятелност самостоятелната област или не. В 10:00 ч локално време (11:00 ч. българско) изтича крайният период, който Мадрид му даде. Ако той каже, че афишира Каталуния за страна, централните испански управляващи се заканиха, че ще задействат процедурата по лишаване на автономията и ще поемат ръководството на Каталуния.

Самият Пучдемон обаче нощес е заплашил с тъкмо противоположното. Ако Мадрид тръгне да лишава самостоятелния статут, той ще разгласи Каталуния за самостоятелна. Това е станало по време на среща с негови съпартийци, съобщи Българска национална телевизия. " Ако страната реши да приложи член 155 (от Конституцията – бел.ред.), решението за самостоятелност на Каталуния от 1 октомври ще влезе в действие ", споделя Марта Паскал, координатор на партията на Карлес Пучдемон.

Мадрид даде до четвъртък период на районното държавно управление да се откаже от символичната декларация за обособяване на региона, оповестена предходната седмица. Ако това не стане, на Каталуния ще бъде наложено директно ръководство от Мадрид. Процедурата може да отнеме сред три и пет дни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР