След откриване на бомба от Втората световна война на близо

...
След откриване на бомба от Втората световна война на близо
Коментари Харесай

Евакуираха близо 20 000 души във Франкфурт заради бомба от Втората световна война

След разкриване на бомба от Втората международна война на близо 20 000 поданици на немския финансов хъб Франкфурт се наложи краткотрайно да изоставен домовете си, съобщи ДПА, цитираната от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Около мястото, където е открита 500-килограмовата бомба, беше открита зона за сигурност с радиус 1 км, оповестиха през вчерашния ден градската администрация, полицията и противопожарните служби.

" Една неконтролирана детонация би нанесла обилни вреди на здания и би заплашила човешки живот ", споделиха управляващите. Жителите би трябвало да изоставен региона до 9:00 ч. локално време (10:00 ч. българско) на следващия ден.

Авиационната бомба беше открита през вчерашния ден по време на строителни работи в квартал " Бокенхайм ". Ще е нужна сериозна подготвителна работа, с цел да се обясни по какъв начин бомбата може да бъде обезвредена по безвреден метод, показва ДПА.

" Службата за неутрализиране на бойни експлозиви счита, че единственият вероятен метод е бомбата да бъде взривена посредством следена детонация ", се показва в изказване на управляващите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР