След остри нападки и разпалени дебати парламентът прие решение, с

...
След остри нападки и разпалени дебати парламентът прие решение, с
Коментари Харесай

От „национални предатели“ до заплахи за съд – парламентът прие: Даваме ракети на Украйна

След остри нападки и разпалени диспути Народното събрание одобри решение, с което дава зелена светлина за военна помощ за Украйна –  дефектирали зенитни ракети от вида 5В55Р(К) от комплексите C-300 и  боеприпаси за автоматизирано стрелково оръжие с диаметър 5.5 х 45 мм, които са с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

Част от съвещанието се организира при закрити врата. Тогава депутатите трябваше на да научат от началника на защитата Емил Ефтимов каква е броя на боеприпасите, които ще бъдат дадени.

Откритата част на съвещанието мина във взаимни нападки и обвинявания. Най-остри против даването на военната помощ бяха депутатите от Българска социалистическа партия и „ Възраждане “.

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов назова вносителите на предлагането „ военни нарушители “.  Той съобщи, че комплексите С-300 са най-модерното въоръжение, което той дефинира като „ срам “, само че и без него българските бойци „ се хвърлят в месомелачката “.

„ Опитвате се да ни унищожите нас, българската нация, българската страна, пробвате се да убиете България “, сподели той и упрекна Атанас Атанасов от Демократична България в държавна измяна за това, че е дал на украинския дипломат лист с въоръжение, което можем да предоставим на страната.

От „ Възраждане “ направиха подмятания за изправяне пред „ национален съд “ и отклоняване на „ предателите “ в „ един северен град “, явно, визирайки Белене, прочут с концлагерите на Държавна сигурност.

От своя страна Атанас Атанасов съобщи, че няма сходна среща сред него и украинския дипломат и не е давал никакви описи.

Търсите си да ви заведа дело за клюка, да знаете, сподели той.

От Българска социалистическа партия още веднъж приканиха военния министър Тодор Тагарев да подаде оставка. Социалистите обявиха, че не били задоволени и от метода, по който на закритото съвещание представителите на военното управление са изнесли обстоятелствата.

Тезата на социалистите е, че след даряването на ракети, самите ракетни комплекси също ще станат непотребни и е евентуално да бъдат дарени.

В знак на митинг, на противоречие, на удостоверение на нашата теза, че това е изключителна форма на национално изменничество и безконтролно държание на вносителите, на политическото управление, групата на „ Българска социалистическа партия за България “ напусна залата, само че това не значи, че няма да продължи с всички позволени форми на митинг и политически дейности, разрешени от закона, тъй че да не бъде позволено този акт да бъде осъществен, заявява Атанас Зафиров.

Социалистите не били задоволени и от метода, по който на закритото съвещание представителите на военното управление са изнесли обстоятелствата.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР