След около месец SpaceX може най-сетне да проведе първия орбитален

...
След около месец SpaceX може най-сетне да проведе първия орбитален
Коментари Харесай

Starship може да полети в орбита след месец

След към месец SpaceX може най-накрая да организира първия орбитален полет на Starship. Космическият транспортен съд, с който би трябвало да се пътува до Марс, към момента не е тестван отвън земната атмосфера.

Според Марк Кирасих, Starship може да излезе в космоса напълно скоро, оповестява Reuters. Кирасих е един от ръководителите на програмата Artemis на НАСА.

Той споделя, че галактическата организация ще следи четири идни полета на Starship, като първият е при започване на декември т.г. Според спомагателни данни на SpaceX, представени от Engadget, компанията планува Starship да полети дружно с ракетата-носител SuperHeavy и да доближи високите елементи на атмосферата, където двете ще се разделят. SuperHeavy ще падне в Мексиканския залив, а Starship ще навлезе в орбита.

Космическият транспортен съд ще прекара малко време в орбита и по-късно ще се върне на Земята. Предвижда се да се опита да кацне на морска платформа покрай Хавай. Целият полет би трябвало да продължи към 90 минути.

Орбиталният полет на Starship се възнамерява от повече от година. Той беше отлаган неведнъж, най-много поради регулаторни аргументи и компанията чакаше позволение от институциите. То е все по-близо, като SpaceX е получила последни рекомендации, които би трябвало да извърши.

Ако това се случи в упования период, Starship може да полети през декември. След това са планувани голям брой тестови полети, които да ревизират другите благоприятни условия и системи. Сред тях ще бъде кацане на Луната без екипаж, а по-късно и със. А по време на задачата Artemis III, Starship ще би трябвало да се скачи и с модула Orion в орбита към Луната.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР