След одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF),

...
След одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF),
Коментари Харесай

Милиони излизат от крипто пазарите – очаква ли се срив на цените?

След утвърждението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF), пазарът на криптовалути продължава да изпитва напън от продажби.

CoinShares неотдавна разгласява своя седмичен отчет за криптовалутите , в който се открояват разнообразни трендове в потоците от фондове.

Според CoinShares през миналата седмица е имало скромни изходящи потоци в размер на $21 милиона от артикули, свързани с криптовалути. По-внимателният взор към обособените крипто фондове разкрива, че по-голямата част от тези отливи се следят при Биткойн .

По-конкретно, при BTC се следи отлив от $24.7 милиона, а при водещия алткойн Етериум ( ETH ) също имаше незабравим отлив от $13.6 милиона.

Обръщайки внимание на други алткойни, Лайткойн ( LTC ) означи отлив от $1.5 милиона, до момента в който при Solana (SOL) сумата възлиза на $8.5 милиона. Cardano ( ADA ) остана безпристрастен във връзка с потоците от средства, а XRP означи непретенциозен приток от $0.5 милиона.

Въпреки общия отлив, пазарът на криптовалути стана очевидец на забележителна комерсиална интензивност, изключително при Биткойн. Обемът на търговията с Биткойн доближи $11.8 милиарда, което е седем пъти повече от нормалния седмичен размер на търговията, следен през 2023 година

При разглеждане на районните придвижвания на фондовете се следи обща наклонност на отлив в другите страни. Канада поведе с отлив на средства в размер на $165.4 милиона, следвана от Германия – $98.4 милиона.

Обратно, в Съединените щати се следи забележителен приток от $263.2 милиона, до момента в който в Бразилия се следи по-скромен приток от $6.8 милиона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР