След очакване от близо пет години, Интер отново се поздрави

...
След очакване от близо пет години, Интер отново се поздрави
Коментари Харесай

Интер спечели дербито с Ювентус

След очакване от близо пет години, Интер още веднъж се поздрави с победа над един от историческите си противници Ювентус. " Нерадзурите " изрично завоюваха " Дерби д " Италия " с 2:0, като не оставиха никакъв късмет на първенците, а с малко повече шанс, можеха да се поздравят и с погром.

Над всички, в специфичната за миланския гранд вечер, беше халфът Николо Барела, който подаде за първия гол на Артуро Видал, а по-късно самичък осъществя за крайния резултат. С пропуски за домакините се регистрираха звездите им в офанзива Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес. Ювентус рядко стигаше до забавни голови положения, като " спокоен " мач направи техният водач Кристиано Роналдо.
Снимка: БГНЕС  Интер завоюва дербито с Ювентус (ВИДЕО)
Победата изравни " нерадзурите " на върха с Милан (40 точки). Юве ще остане с 33 пункта и мач по-малко, което леко ги отдалечава от устрема им за следващо Скудето.

Домакините започнаха срещата една концепция по-агресивно, като " нерадзурите " бяха тези, които заплашиха първи вратата на Шчесни. Марсело Брозович опита шанса си от директен свободен удар, но топката мина на безвредна непосредственост от долния ляв ъгъл на полския пазач.
Снимка: БГНЕС  Интер завоюва дербито с Ювентус (ВИДЕО)
" Бианконерите " бяха покрай това да стигнат до откриващия гол в 11-ата минута, когато реализираха и първата си забавна офанзива в дербито. Адриен Рабио се пребори за топката в полето на домакините, след което стреля мощно, принуждавайки Ханданович да се намесва уверено. Последва подаване на Киеза към Роналдо и гол на португалеца. Той обаче бързо бе анулиран, защото се оказа, че създателят на асистенцията е бил в състояние на засада.

И малко, откакто " Старата госпожа " бе разочарована от съдията, нова доза оскърбление им нанесе и техният някогашен футболист Артуро Видал. Чилиецът даде задатък на Интер, откакто засече с глава съвършено центриране на Николо Барела и остави без късмет за съответна интервенция Шчесни. Вина за случилото се имаше и бразилецът Данило, който разреши да бъде надскочен от надалеч по-нисичкия латиноамериканец. Попадението му беше второ с екипа на миланския гранд.
Снимка: БГНЕС  Интер завоюва дербито с Ювентус (ВИДЕО)
Една пропусната топка от Кристиано Роналдо можеше да нанесе големи вреди върху стремежите на Юве в тази среща. Неговата неточност отключи бърза контраофанзива за домакините, които бяха в обстановка " трима на трима ". Ромелу Лукаку напредна мощно, след което настройки топката на комфортния си крайник и стреля застрашително. Шчесни се прояви и мазета, само че за негов смут късмет за добавка се откри пред Лаутаро Мартинес. Аржентинецът изненада и самия себе си, защото не съумя да откри опразнената врата на първенците.

Ромелу Лукаку мина като танк през защитата на Юве в 31-ата минута. Джорджо Киелини трябваше да прави два шпагата, с цел да може някак си да спре головия блян на тарана. И тук обаче на точното място се оказа Мартинес, който отново имаше опция да се разпише, само че още веднъж не притежаваше нужната старание.
Снимка: БГНЕС  Интер завоюва дербито с Ювентус (ВИДЕО)
Към този миг от дербито Кристиано Роналдо се усещаше същински отшелник в полето на Интер. CR7 мъчно откриваше благоприятни условия да стигне до наказателното поле на интеристите и по тази причина залагаше на изстрели от далечно разстояние.

Незнайно по какъв начин, Интер към този момент не водеше с 2:0 в 37-ата минута. Николо Барела се бе преместил по фланга, само че показва качества, съизмерими с тези на най-хубавото крило в света. Скорост, демараж и отлична техника, всичко това му оказа помощ да остави надалеч зад себе си Рабио и Фработа, а по-късно пусна по земя за връхлитащия в наказателното поле Лукаку. И когато всички чакаха бомбен шут от звездата, той стреля по-скоро технично и по този метод разреши на Шчесни да направи избавяне.
Снимка: БГНЕС  Интер завоюва дербито с Ювентус (ВИДЕО)
Ювентус можеше да завърши оптимистично първата част, защото Федерико Киеза съумя да даде добра топка за Роналдо. Кристиано обаче забави тайминга на своя скок и остана под топката в сюблимния момент.

Късметът изостави Юве в 51-ата минута, когато Интер справедливо удвои преднината си на " Джузепе Меаца ". Алесандро Бастони насочи дълъг пас, надълбоко от половината на миланския гранд, сътворил голямо недоразумение сред Киелини и младия Фработа. От това завоюва намиращият се под пара Николо Барела, който остана самичък против Шчесни. Италианският национал не трепна от предизвикването и мощно под гредата направи 2:0.
Снимка: БГНЕС  Интер завоюва дербито с Ювентус (ВИДЕО)
Появилият се като запаса Уестън Макени можеше да върне Юве в " Дерби д'Италия " в 62-ата минута. Американецът се оказа най-съобразителен при статично състояние, само че изстрелът му с глава нямаше задоволително мощ и беше уловен елементарно от Ханданович.

През идващите мигове от срещата Ювентус натисна своя конкурент, само че мъчно стигаше до действителни голови положения пред вратата на огромния си противник. Такова въпреки всичко имаше в 86-ата, само че и Феде Киеза бе обезверен от непробиваемия Ханданович. Нещо повече, отваряха се големи пространства за контраофанзива пред Интер, само че звездите на отбора действаха разсеяно и пропуснаха да създадат триумфа си типичен.

В идващия кръг на Интер следва посещение на Удинезе. Ювентус ще премери сили с Болоня.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР