След няколкото съобщения, че е бил убит на различни места

...
След няколкото съобщения, че е бил убит на различни места
Коментари Харесай

Лидерът на ИДИЛ е жив?

След няколкото известия, че е бил погубен на разнообразни места в Сирия и Ирак, водачът на "Ислямска страна " Абу Бакр Ал-Багдади се обърна с аудиозапис към терористите и апел "да продължим джихад ". Това заяви Агенция "Франс прес ", като посочи, че записът е с дълготрайност 55 минути.

Само преди 10 дни арабска телевизия заяви, че той е в клинична гибел.

За финален път Ал-Багдади направи послание към терористите през септември 2017 година. Ако гласът на последния запис в действителност е негов, водачът на терористите отново е оживял от опитите да бъде премахнат и евентуално се крие в Сирия.

Няма подозрение, че самият запис е юридически неотдавна, тъй като в него се загатват събития от последните седмици-например ареста в Турция на американския просветител. Но доказателство, че гласът е на водача на "Ислямска страна " няма.

Последното известие за гибелта на Ал-Багдади пристигна от иракското контраразузнаване, което заяви за масирана бомбардировка над команден център на терористите в Източна Сирия, където евентуално е бил и техния водач. Но преди месец кюрдски източници опровергаха това известие и показаха, че Ал-Багдади е жив.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР