След натрупаното напрежение от последните месеци НФСБ и ВМРО по-скоро

...
След натрупаното напрежение от последните месеци НФСБ и ВМРО по-скоро
Коментари Харесай

Валери Симеонов: НФСБ и ВМРО по-скоро няма да се явят отново заедно на избори

След насъбраното напрежение от последните месеци НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация по-скоро няма да се явят дружно на европейските избори следващата година. Това стана ясно в понеделник от думите на вицепремиера и ръководител на НФСБ Валери Симеонов пред телевизия " Европа ". Според него напрежението в националистическата коалиция се дължи главно на нападателната медийна политика на Вътрешна македонска революционна организация, а не на идейни несъгласия.

" Никой не може да подсигурява, че на идващите избори ще се явим в коалиция, изключително в тази обстановка, освен това напрежение, което се натрупа през последните 4-5 месеца по-скоро няма да се явим дружно на идващите избори ", сподели Симеонов.

Според него нападателната медийна политика на Вътрешна македонска революционна организация е ход за гарантиране на по-добро показване на изборите.

" Когато си представяш своите хора от парламентарната група и след това по изборни региони тези хора ще бъдат по-познати. Ситуацията сега е напълно в интерес на Вътрешна македонска революционна организация от позиция на тяхното хиперактивно, да не кажа истерично наличие в медиите от заран до вечер. Постоянно всички достижения или пък дейности на Обединени патриоти се показват надали не през призмата на това, че това са достижения на Вътрешна македонска революционна организация, показват се едностранно ", твърди водачът на НФСБ.

Симеонов разкри, че атмосферата в парламентарната група е неприятна и разговорът е нарушен, като четвърта седмица не се е провеждало съвещание на парламентарната група.

" На всички ни се желае да имаме по-нормална среда, по-нормална конюнктура, едно взаимно почитание, което за жалост го няма към този момент. Така че аз няма по какъв начин да не взема ограничения. Не може една парламентарна група от 27 индивида да бъде разграничена на три елементи. Не знам дали знаете, само че към този момент четвърти следващ път няма съвещание на групата, което се прави всеки вторник ", добави той.

След което Симеонов заприказва за съветска интервенция през Газпром у нас, която саботира опитите за рандеман на петрол и газ в България. По думите му пък за държанието на службите ни по случая би трябвало да бъде питан водачът на Вътрешна македонска революционна организация Каракачанов, който е вицепремиер с сектор " Сигурност ".

" Аз съм бил на конгреса на ЮКИП на Найджъл Фарадж във Англия, навръх годишната конференция, където бяха изложени обстоятелства за намесата на Русия непосредствено през Газпром в саботирането на опитите за рандеман на личен петрол и газ, което става в България. България за какво няма личен петрол и газ?! Това, което стана в Генерал Тошево да вземем за пример - непосредствено Газпром се намеси през няколко паравоенни организации, които се изсипаха в Генерал Тошево и симулираха всеобщ митинг. Включително имам съмнение за тези мудни темпове, с които се изследва находището при Хан Аспарух, Силистар, едни забавяния, едни полугодишни прекъсвания, имам мощни подозрения, че и там има въздействие на съветски стопански ползи ", сподели Симеонов.

Попитан за какво службите за сигурност не са излезли с оценка за съветската интервенция Симеонов отговори, че този въпрос би трябвало да бъде насочен към Красимир Каракачанов, който дава отговор за сигурността.

За напрежение в националистическата коалиция Валери Симеонов заприказва предходната седмица. Тогава той изясни, че обединяването им с Волен Сидеров и Красимир Каракачанов " скърца " и като причина още веднъж уточни нападателната политика на Вътрешна македонска революционна организация. По-рано пък Каракчанов и Симеонов се оказаха на разнообразни отзиви по отношение на хрумването на Вътрешна македонска революционна организация за осъществяване на референдум за гей браковете.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР