След месеците изолация и затваряне на граници заради пандемията от

...
След месеците изолация и затваряне на граници заради пандемията от
Коментари Харесай

Кои държави първи отварят границите си за пътувания


След месеците изолираност и затваряне на граници поради пандемията от, една по една страните показват своите проекти за събаряне на възбраните. Факт са първите страни, които оповестиха разпоредбите, по които ще се пътува зад граница. Става въпрос за прилежащи страни, които отварят „ коридори “ между тях.

Първи Австралия и Нова Зеландия обясниха концепцията за " мехур за пътувания ". Последваха ги балтийските страни, които взеха решение в петък да отворят между тях " зона за свободно придвижване ". Очаква се Полша и Финландия ще се причислят към тази зона. Словакия, Чехия и Австрия оповестиха, че възнамеряват " мини Шенген ". България и Гърция също обмислят сходен проект. Хонконг и Макао желаят хората им да пътуват без насилствена самоизолация по-късно.

Наричат това още " зелени коридори " за туристи. Всъщност концепцията е географски близки страни последователно да се отворят една към друга след строгите ограничения.

Много е евентуално тези " зелените коридори " за хора да стартират от стеснен брой летища и съответни гранични контролно-пропусквателен пункт.

Трите балтийски републики ще станат на 15 май първите в Европейски Съюз, които ще разрешат безкрайно пътешестване на свои жители. Но правилото за пътуващи отвън техните граници не се трансформира - Европейски Съюз предложи до 15 юни да не се анулира възбраната за влизане от страни отвън съюза, а който от жителите на Литва, Латвия и Естония е пътувал отвън контрактуваната тристранна зона, би трябвало да се самоизолира за 14 дни.

Трите страни са с общо към 6 млн. души население и през последните дни не са съобщавали повече от 5 нови случая всяка. Досега Латвия има 18 умряли, Литва - 50, а Естония - 61.

Нова Зеландия и Австралия са измежду страните, които към този момент се оправят най-успешно с заболяването и в този момент заговориха за транстасманийски " мехур " за елементарно пътешестване сред тях.

Ясно е, че разпоредбите за пътешестване по летищата ще се трансформират доста и то за дълго. На доста от тях към този момент има ограничения за отдалеченост от два метра сред хората, дезинфектанти на забележими места и опити пасажерите да бъдат пръснати по другите терминали.

Стюардесите евентуално ще носят маски; пасажерите също. В Корейските авиолинии екипажът носи цялостни защитни костюми, в това число маски за очи и ръкавици. Големите авиолинии би трябвало да са създали проекти за щателна стерилизация на масичките, коланите и седалките.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР