След месеци на политическа криза днес Каталуня избира нов регионален

...
След месеци на политическа криза днес Каталуня избира нов регионален
Коментари Харесай

Оспорван вот в Каталуня решава бъдещето на испанската провинция

След месеци на политическа рецесия през днешния ден Каталуня избира нов районен парламент. Социолозите плануват оспорван избор сред сепаратистите и последователите на оставането на провинцията в границите на Испания. Информационните организации оповестяват за опашки пред изборните секции.

Бъдещето на Каталуня се взема решение сред три сепаратистки и три происпански партии. Основните съперници са Марта Ровира от републиканската левица и Инес Аримадас от " Сюдаданос ", " Гражданите ". Двете кандидатки за поста районен министър председател въплъщават опълчването в Каталуня - ляв политик против реакционер, професионален политик против дилетант.

Според наблюдаващите от основно значение ще бъде изборната интензивност. Дни преди вота близо един милион от 5,5 милиона каталунци имащи право на глас не бяха решили кого ще поддържат. Двата лагера са с съвсем изцяло изравнени шансове за победа. От значение ще бъде и фактът, че съперниците на независимостта са декларирали всеобщо присъединяване във вота. Това не бе по този начин при гласуването на референдума “, разяснява политологът Пабло Симон от университета „ Карлос III-ти “ в Мадрид.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР