След масовите протести срещу цените на горивата във Франция, сега

...
След масовите протести срещу цените на горивата във Франция, сега
Коментари Харесай

Французите отново протестират - този път заради образованието

След всеобщите митинги против цените на горивата във Франция, в този момент назрява ново неодобрение. Този път учениците от междинните учебни заведения недоволстват против идните промени във висшето обучение.
Предлаганите от президента Еманюел Макрон промени плануват редуциране на държавното финансиране на висшите учебни заведения. Спонтанните протести в учебните заведения в цялата страна прераснаха в вълнения и конфликти в полицията, заяви bTV.
Правителството насочи зов към партиите и синдикатите да призоват своите членове и симпатизанти да не прибягват до принуждение и вандализъм.
" Президентът акцентира, че ние имаме вяра в правилата на републиката и на демокрацията. Насилието от няколко седмици насам е изцяло нелегално. Затова президентът помоли политическите сили, синдикатите и работодателите да насочат явен апел за успокоение и за почитание към правилата на републиката ", уточни Бенжамен Гриво, представител на френското държавно управление.
Близо 80% от французите считат, че направените отстъпки от държавното управление не удовлетворяват настояванията на „ Жълтите жилетки”. За събота са планувани нови митинги, а втората политическа мощ в страната – дясната партия Републиканците, прикани президента да вкара изключително положени
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР