Шведското правителство се споразумя с подкрепящата го партия по рамката

...
Шведското правителство се споразумя с подкрепящата го партия по рамката
Коментари Харесай

Швеция планира 6,45 милиарда евро допълнителна военна подкрепа за Украйна

Шведското държавно управление се споразумя с подкрепящата го партия по рамката за оказване на спомагателна военна помощ за Украйна от общо 75 милиарда крони (около 6,45 милиарда евро) за период от три години, заяви през днешния ден шведската институция, съобщи Българска телеграфна агенция.

" За да подсилим шведската поддръжка за Украйна и да подобрим дълготрайната вероятност, държавното управление и партия " Шведски демократи " се договориха да се вкара рамка за военната помощ за Украйна в интервала 2024 година – 2026 година “, се споделя в изказване на кабинета.

Сумата ще бъде отмерено разпределена за трите години, като с нея шведската планувана и друга помощ за Украйна ще надвиши 100 милиона крони.

В изказването на държавното управление се споделя, че в новата стратегия за военна поддръжка са включени даване на оръжие за защита, парична помощ и финансова поддръжка за доставяне с отбранително съоръжение.

Шведското държавно управление съобщи, че плануваната рамка може да натовари публичния бюджет за няколко години, в това число и след края на интервала на деяние през 2026 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР