След купон в дискотека Вижън“, Благо качи на мотор авер

...
След купон в дискотека Вижън“, Благо качи на мотор авер
Коментари Харесай

Благомир уби пиян при нелеп инцидент с мотор приятел в Слънчев бряг, процесът започва след дни

След ваучър в дискотека „ Вижън “, Благо качи на мотор приятел и извърши смъртоносна каскада

Процесът против Благомир Бельов, който през май 2018 година умъртви при безразсъден случай пред дискотека в 31-годишния Руфим Изет , стартира след дни в Бургаския областен съд, сподели инспекция на Флагман.бг.

Разпоредителното съвещание е планувано за 9 май, 10:00 часа.

За случая, до този миг, се знаеше прекомерно малко.  На 17-ти май 2018 година, в 03:09 часа, откакто цяла вечер купонясвал в чалготеката „ Вижън “ в Слънчев бряг, Благо излиза на открито с компанията си.

Тогава е на 22 години. Кръвта му ври. Изпил е няколко напитки и събира храброст, с цел да направи зрелищна каскада за кеф на събралите се момичета пред дискотеката.

Яхва мотор „ Хонда “, а 31-годишният Руфим се качва зад него , неподозирайки, че младият рокер ще направи нещо немислимо.

Благо стартира да върти гуми и подвига мощната „ Хонда “ на задна гума. Логичното се случва. Руфим пада от мотора и получава тежка черепно-мозъчна контузия , която действително е несъвместима с живота. След 2 седмици в реанимация той издъхва в УМБАЛ Бургас.

Благомир Бельов е тестван за алкохол, дрегерът регистрира 0,91 промила алкохол, пробата за опиати е негативен. Оказва се, че няма и дееспособност за ръководството на този мотор.

Младият мъж е от Пазарджик. В Слънчев бряг е за купона и на посетители на сестра му, която по това време работи в огромен комплекс в курорта.

След случая той се прибира, а тъгата остава за околните на Руфим.

Майка му Марина, която е неразделно до леглото на сина си в болничното заведение написа следното във фейсбук на 27 май, 2018:

„ Загубих детето си. Моят наследник Руфим Изет си потегли. Загинал при нелепа злополука с мотор в Слънчев бряг. Болката ми е огромна. Приемам я! Тя си стои в мен! Всеки човек носи своя болежка, само че тази е толкоз мощна, че не виждам по какъв начин ще продължа. Животът няма цена, само че един логичен живот значи, откакто си тръгнеш от него, да си оставил следа. Руфим беше един своеволен чаровник, непрекъснато се притеснявах да не му стане нещо. Започна работа. Успокоих се! Бях щастлива, само че внезапно всичко се прекатурна! Не желая да товаря другите с моята болежка. Всеки върви по своя път, със своите обувки. Един човек не може да почине щом с любов в душата ни живее. Усещам го в душата си, той ми дава религия, мощ и опора “

На 6 август 2018 година приятели-рокери от Исперих уважиха паметта му и показаха съболезнования към фамилията, вижте видеото:



Благомир продължава живота си. Съдейки от фотосите му във фейсбук той обича скъпите коли, мотори. Лятото е в Свети Влас, зимата нормално в Германия или в родния си Пазарджик, а през пролетта е измежду най-активните участници по мотосъборите в страната.

На 9 май той ще влезе в правосъдна зала като обвиняем по чл.343, ал.3 – след приложимост на алкохол, без удостоверение за ръководство е провокирал злополука, при която е настъпила гибел. Грози го присъда от 3 до 15 години затвор.
 Благомир продължава със пристрастеността си към моторите. Снимката е от фейсбук профила му
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР