След края на Студената война, когато много страни свиха рязко

...
След края на Студената война, когато много страни свиха рязко
Коментари Харесай

Тагарев за Тръмп: Няма как да се случи САЩ да не защитава съюзниц...

" След края на Студената война, когато доста страни свиха внезапно бюджетите си за защита, Съединени американски щати също ги свиха, само че в доста по-малка степен, а Европа действително почерпи богатствата от мирния дял, който получи ", сподели още Тодор Тагарев.

 

Тагарев разяснява и, изречени на един от предизборните му манифестации, че в случай че една страна не отделя най-малко този % за защита, Путин да заповяда да прави каквото си желае. Това, съгласно Тагарев, е " неприемливо и няма по какъв начин да се случи, тъй като Съединените щати имат доста мощни механизми за салда сред другите управляващи ".

" В момента всички страни покачват разноските си за защита, вложенията си във военна техника и подготовка на силите си, има взаимни учения и нови районни проекти, с цел да се подсигурява отбранителната промишленост на страните членки на НАТО и на Европейски Съюз ", по този начин Тагарев отговори на въпроса какво е настоящото положение на НАТО, отвън реториката на Тръмп.

 

" Навлязохме в третата годишнина на тази огромна нападателна, непредизвикана с нищо съветска война в Украйна. Самата Русия беше дала гаранции за сигурността по няколко метода – контракта за раздробяване на Съветския съюз, двустранни контракти, Будапещенския меморандум. По доста способи Русия беше дала гаранции за сигурността, независимостта и териториалната целокупност на Украйна ", напомни той. " Последва анексията на Крим и поддръжката за сепаратистките придвижвания в Донбас, а към този момент преди две години Путин заповяда началото на тази огромна експанзия ".

 

" Беше струпал много огромна войска. Путинофилите се надяваха на мълниеносен триумф, всички говореха, че след няколко дни ще падне Киив, а за няколко седмици и цяла Украйна, само че тя удържа. Тя удържа не поради помощ от някой различен извън, а поради устрема на всички украински жители към независимост и самостоятелност, готовността да жертват живота си, с цел да защитят своята татковина ", безапелационен е Тагарев. " Това избави Украйна! ".

" Когато тази война продължава дълги месеци и при тези основни разлики в икономическата мощност и демографския капацитет на двете страни, ясно е, че доста мъчно би се справила независимо ", уточни министърът на защитата. " Затова демократичният свят, разбирайки какво значи това за интернационалната сигурност и за международния ред, за нашето световно развиване на някакви морални основи, разбра, че би трябвало да оказва помощ материално на Украйна ".

 
" В първите седмици имаше апели НАТО да направи интервенция за надзор над въздушното пространство, възбрана за полети и т. н.. Това нямаше по какъв начин да се случи, само че с материална помощ, финансова, дипломатическа и филантропична, целият либерален свят оказва на Украйна ", сподели още Тагарев.

По думите му с развиването на военните дейности, последователно паднаха някои табута. " Дълго време Западът не искаше да дава тежки въоръжения. Много бързо се разбра обаче, че няма по какъв начин да се случи удобен излаз от тази война, в случай че не са тежките въоръжения ".

 

С много месеци забавяне, съгласно него, бяха дадени танкове, бронирани машини и по-сериозна артилерия на Украйна, които тя сполучливо употребява. " След това въпросът беше за даването на разнообразни типове ракетно въоръжение с по-голяма големина на деяние. Там още нямаме изцяло схващане за даване на всички вероятни типове оръжия, само че най-малко западните страни, които разполагат с такива въоръжения, изпратиха ракетни системи с деяние от порядъка на 150 км и малко повече, което несъмнено оказва помощ на Киив, не с цел да атакува територията на Русия, а с цел да нападна логистични центрове за подготовка на войски, командни пунтове – обекти, които имат директно отношение към водене на бойните дейности. Но към момента има страни, които се въздържат ", разяснява Тодор Тагарев.

 

" Германия разполага с подобен вид ракети, само че държавното управление взе решение да не ги дава на Украйна. Тук това табу към момента не е паднало напълно. Също по този начин дълго време имаше съмнение дали да се даде авиация на Украйна. В последна сметка решението е взето, ще й бъде предоставена бойна авиация, само че процесът лишава време. Ще минат още месеци, до момента в който Украйна стартира да употребява новата бойна авиация – главно самолети Ф16 от разнообразни модификации, с цел да подсигурява своята сигурност ".

 

" Смъртта на Алексей Навални няма директно въздействие върху отношението към Украйна ", сподели военният министър в отговор на въпроса по какъв начин гибелта на съветския опозиционер ще се отрази върху помощта за Украйна. " Тя демонстрира на западните водачи за следващ път, че Путин не е човек, с който може да се договаря ", добави той. " Путин безусловно безогледно преследва своите цели, гази всевъзможни правила, за него няма никакви ограничавания и това беше следващото удостоверение. Навални като харизматичен водач имаше въздействие в западните общества, само че единствено толкоз, доколкото удостовери характера на режима в Кремъл. Това е, директно отношение към войната в Украйна гибелта на Навални няма ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР