След края на дебатите по вота на недоверие премиерът Николай

...
След края на дебатите по вота на недоверие премиерът Николай
Коментари Харесай

Денков: До 2040 година ръстът на енергийните мощности у нас ще бъде два пъти и половина

След края на дебатите по вота на съмнение министър председателят Николай Денков упрекна орозицията, че всява боязън у хората. Той акцентира, че кабинетът не затваря енергийни мощности, а до 2040 година растежът на енергийните мощности у нас ще бъде два пъти и половина. Той добави, че България има късмет да изнася ток, само че единствено измежду смяна на енергийната си тактика. 

Според опозицията в недалечното минало България е била неоспорим енергиен водач в Югоизточната част на Европа,а в този момент нашата страна може да се трансформира от експортьор на електрическа енергия, във вносител. И още, че през месец юли тази година е признато и решение, което подсигурява, че терени на мини " Марица-Изток " няма да бъдат разпродавани на разнообразни компании. Въпреки това българското държавно управление изпраща на Европейската комисия териториалните проекти за обективен преход, които опонират на редица към този момент взети в Народното събрание решения. 

Утре от 15.00 часа ще бъде и гласуването на вота на съмнение. За да бъде сполучлив, той би трябвало да събере най-малко 121 гласа " за ". Формациите, които желаят промяната на властта, разполагат единствено със 72 гласа. 

Ако кабинетът оцелее при утрешното гласоподаване, то от Българска социалистическа партия стартират събирането на подписи за нов избор на съмнение на тематика " Национална сигурност и защита " и той ще бъде импортиран още идната седмица, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР