След кошмарните опашки по големите световни летища миналото лято, сега

...
След кошмарните опашки по големите световни летища миналото лято, сега
Коментари Харесай

Какви идеи имат летищата за намаляване на опашките през лятото

След кошмарните опашки по огромните международни летища предишното лято, в този момент управите им дават обещание нормализиране на услугите, откакто прекараха " ниските " сезони в наемането и образованието на личен състав.

Но някои летища не се задоволяват с връщането към предпандемичните услуги и оферират нововъведения, които да пестят времето на пасажерите, тръгнали на отмора или по работа.

Международното летище " Монреал-Трюдо " прибавя услуги, предопределени да понижат опашките още преди пролетната почивка. Там укрепват платформата за онлайн резервации, с цел да разрешат на пасажерите да си запазят време за прекосяване през граничните и паспортни инспекции, споделя представителят на летищните управляващи Ерик Форест пред Ройтерс.

На летището " Схипхол " край Амстердам, където предходната година трябваше краткотрайно, тази година са избрали различен метод.

По-рано тази седмица " Схипхол " заяви, че обмисля понижаване на броя на пасажерите, които може да одобри по време на ваканционния интервал през май с към 5%.

Главният финансов шеф на Air France-KLM Стивън Заат предизвести, че проблемите с дефицита на личен състав ще продължат най-малко до края на юни.

 Германските синдикати блокираха за ден работата на седем немски летища в петък. В протестна подготвеност са граничните чиновници във Англия, и несъмнено, французите поради увеличението на пенсионната възраст
© Reuters

Германските синдикати блокираха за ден работата на седем немски летища в петък. В протестна подготвеност са граничните чиновници във Англия, и несъмнено, французите поради увеличението на пенсионната възраст

Летищата, самолетните компании и държавните организации набират личен състав, с цел да избегнат дефицитът на работна ръка, който ограничи потенциала и докара до главоболия при пътешестване предишното лято. Но упованията за възобновяване на потока до равнищата отпреди COVID-19 по множеството направления през 2023 година прибавя напрежение у летищата и настинка у напатили се пасажери.
" Очаква се летните месеци да бъдат проблематични на моменти за Европа, Северна Америка и някои елементи от Югоизточна Азия, защото натовареността на пасажерите евентуално ще доближи равнища на някои места близки до или даже над равнищата от 2019 година ", споделя Томас Ромиг, зам.-президент, сигурност, сигурност и интервенции на летищната комерсиална група ACI World.
Повечето ръководители на летища, събрани на среща на Международния съвет на летищата тази седмица на френския тихоокеански остров Реюнион, считат, че усложненията ще са по-скоро епизодични, по време на пиковите интервали в трафика, а не през целия сезон, написа Ройтерс.

Стачки и ваканции

Стачките също могат да обиден работата на летищата през идващите месеци.

засегна близо 300 хиляди пасажери в петък, а профсъюзите, настояващи за по-високи заплати, заплашиха с безпорядък през лятото, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени.

 Пътниците на летище Пътниците на летище " София " към момента са по-малко отпреди пандемията

Граничните чиновници на Обединеното кралство се готвят за стачки през идващите седмици, а не е изключено митингите против пенсионната промяна във Франция да се разпрострат и до летищните терминали, написа Ройтерс.

Нискотарифен оптимизъм

Нискотарифните самолетни компании easyJet, Ryanair и Wizz Air разгласиха постоянни финансови резултати при започване на 2023 година на фона на доста мощни бъдещи резервации. Според анализатори клиентите не са склонни да се лишат от почивката си макар възходящата инфлация и страховете от криза.

 В пиковите моменти на лятото дефицитът на летищен личен състав в Европа и в Северна Америка към момента ще основава проблеми
© Reuters

В пиковите моменти на лятото дефицитът на летищен личен състав в Европа и в Северна Америка към момента ще основава проблеми

В Канада министърът на превоза Омар Алгабра сподели в петък, че подхваща стъпки, с цел да избегне повторението на тапите от предишното лято на най-големите летища, като ускори законодателната отбрана на пасажерите във въздушния превоз.

" Опитът, който канадците имаха предишното лято, беше в действителност разочароващ ", сподели Алгабра, признавайки за " някои уязвимости в системата, които би трябвало да бъдат отстранени. "

В Съединените щати Delta Air Lines и Southwest Airlines Co също чакат да възстановят трафика си до равнищата от 2019 година Авиокомпания Southwest, която беше подложена на критика поради действен срив през декември, съобщи по време на чуване в Сената по-рано този месец, че ще може да извършва всички полети в разписанието си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР