След като загуби първото дело за клевета в Обединеното кралство,

...
След като загуби първото дело за клевета в Обединеното кралство,
Коментари Харесай

Продължението на съдебната битка на Джони Деп и бившата му съпруга Амбър Хърд ще е във Вирджиния |

След като загуби първото дело за клюка в Обединеното кралство, 58-годишният Джони Деп съди 35-годишната Амбър Хърд за 50 милиона $ (38 милиона английски лири) поради публикация, която тя написа във The Washington Post.

В материала Амбър твърди, че е жертва на домашно принуждение и отвръща противоположен иск от 100 милиона $ против Деп, предава BBC.
Очаква се процесът за клюка да включва мъчителни обвинявания в домашно принуждение. Той ще бъде излъчен онлайн и ще включва редица очевидци от високо равнище, в това число Джеймс Франко, Пол Бетани и Илон Мъск.

Преди разногласията, които започнаха във вторник, да забележим цялата последователност и да си напомним по какъв начин се стигна до това и какво би могло да се случи оттук-насетне.

Деп и Хърд започнаха да се срещат при започване на 2012 година, откакто се срещнаха на снимачната площадка на The Rum Diary няколко години по-рано. През 2015 година те се ожениха. За страдание, едвам 15 месеца по-късно, всичко свърши.

Хърд подаде молба за бракоразвод и ограничаваща заповед, като се яви в съда в Лос Анджелис с насинена буза.

Тя сподели, че тогавашният й брачен партньор, 23 години по-възрастен от нея, я е нападнал " гневно " и е хвърлил мобилен телефон в лицето й с " несъразмерна мощ ". Имаше обвинявания и в други хипотетични случаи на тормоз - " прочувствено, словесно и физическо принуждение ". Съдебните документи пазят също и още сходни цитати, като да вземем за пример " ядосани, враждебни, унизителни и заплашителни набези ".

Деп отхвърли това да е истина.

Съдия издаде в интерес на Хърд краткотрайна ограничаваща заповед, само че часове преди да стартира цивилен развой за заповедта, тя и звездата от " Карибски пирати " разгласиха взаимно изказване, в което оповестиха, че към този момент са оставили разногласието си на пауза.

„ Връзката ни беше мощно буйна, на моменти непостоянна, само че постоянно изпълнена с обич. Нито една от страните не е отправяла подправени обвинявания поради финансова облага. Никога не е имало желание за физическа или прочувствена щета “, се споделяше в изказването им.

Деп даде на Хърд 7 милиона $ като част от съглашението им за развода, които тя даде обещание да подари на Американския съюз за цивилен свободи - нещо, което юристите на Деп в този момент оспорват.

Защо Джони Деп съди Амбър Хърд?

За известно време връзките сред някогашната двойка изглеждаха много цивилизовани.

" Той си отиде, тя си отиде - това беше ", сподели журналистът и създател Купър Лорънс, която е писала доста за културата на звездите.

Но през декември 2018 година Хърд написа във The Washington Post, че се дефинира като „ обществена фигура, жертва за домашно принуждение “.

„ Почувствах цялата мощ на гнева на нашата просвета към дамите, които приказват намерено за тези неща “, написа тя. „ Имах опцията да видя с очите си по какъв начин институциите пазят мъже, упрекнати в малтретиране. “

Но въпреки всичко Хърд не назова нито името на някогашния си брачен партньор, нито на различен хипотетичен причинител.

Според претенциите на Деп, тези думи са клюка, която по най-жесток метод разрушава кариерата и поврежда репутацията му.

„ Ясното намекване в обявата, че господин Деп е домакински принудител, е изрично и явно погрешно “, написа в жалбата юристът на звездата. „ Нейните изказвания... са част от комплицирана машинация за генериране на позитивна гласност за госпожа Хърд и за придвижване на кариерата й “.

Защо процесът ще се води във Вирджиния?

Адвокатите на Деп се аргументираха, че процесът би трябвало да се организира във Вирджиния, тъй като там са позиционирани два офиса на Washington Post и тъкмо там документът е оповестен физически.

„ Не е извънредно ищецът да избира форума “, разяснява Райън Бейкър, юрист от Лос Анджелис, който е представлявал клиенти по каузи за клюка. " Но това не изяснява за какво избраха Вирджиния пред Калифорния. "

Причината, сподели господин Бейкър, евентуално е обвързвана с нещо, наречено закон Anti-SLAPP (стратегически каузи против публичното участие).
Тези държавни устави са всъщност уголемение на Първата корекция, давайки спомагателна отбрана на речта и други действия, свързани с въпроси от публичен интерес.

„ Ако някой като Амбър Хърд, напише нещо за домашно принуждение и съпружеско принуждение – това явно са въпроси от публичен интерес “, сподели господин Бейкър. „ Тя има някаква форма на имунитет да споделя такива неща. “

И Вирджиния, и Калифорния имат свои лични версии на законите за битка с SLAPP, само че тези на Калифорния са по-строги. Там обвинени като Хърд могат неотложно да се базират на отбраната. Вирджиния, за разлика от Калифорния, не разрешава на ответниците да употребяват тази отбрана в ранните етапи на правосъдното произвеждане.

„ В Калифорния мисля, че Хърд просто щеше да приключи този случай незабавно “, сподели още господин Бейкър.

Деп въпреки всичко ще би трябвало да преодолява спор Anti-SLAPP от някогашната си брачна половинка. Миналият месец арбитър от Вирджиния постанови, че Хърд може да повдигне статута по време на процеса, аргументирайки се, че нейната публикация е предпазена тирада.

„ Това ще бъде същинска планина за нанагорнище “ за Деп, добави господин Бейкър, „ той просто ще може да я изкачи доста по-късно във Вирджиния “.
През 2018 година, преди обявата на Хърд да види бял свят, Деп съди News Group Newspapers Ltd - издателите на английския вестник The Sun, за клюка поради обява, в която той беше охарактеризиран като " биещ дами ".

Но до момента в който тази правосъдна борба се води сред Деп и The Sun, триседмичният развой в Лондон изглеждаше по-скоро като омраза сред някогашни съпрузи.

Твърди се, че възможностите за триумф на Деп бяха по-добри в Англия, в сравнение с в Съединени американски щати, където оклеветеният би трябвало да потвърждава, че казаното за него не е правилно.

Отвъд Атлантика е тъкмо противоположното - хипотетичният клюкар би трябвало да потвърждава, че казаното от него е истина.

Все отново Деп загуби. Британски арбитър постанови, че " по-голямата част " от обвиняванията на Хърд в корист могат да бъдат потвърдени по цивилен стандарт, което значи, че е по-вероятно злоупотребата да се е случила, в сравнение с да не е.

Миналата година жалбата на Деп по това дело беше отхвърлена.

В листата на евентуалните очевидци за новото дело има към 120 души. Става въпрос за цяла звездна армада -Илон Мъск, Елън Баркин, Пол Бетани и Джеймс Франко.

Очаква се основният изпълнителен шеф на Tesla да свидетелства в интерес на Хърд.

Мъск, за който се твърди, че е излизал с Хърд в интервала 2016-18 година, предложи да обезпечи " 24/7 защита " на звездата от Лигата на справедливостта и Аквамен, с цел да я отбрани от Деп. Така е записано в текстови известия, прочетени по време на процеса за клюка в Лондон. Очаква се Франко също да приказва в интерес на Хърд. Актрисата сподели, че му е споделила за синини, които е получила при хипотетичното физическо принуждение от Деп.

Пол Бетани, който назова Деп „ най-хубавият, най-нежният “ човек, който познава, ще застане на страната на своя другар. Бетани евентуално ще разяснява и някои въпроси по отношение на текстовите известия, разменени сред него и Деп през 2013 година

„ Ще бъде същински цирк “, сподели журналистът Купър Лорънс и добави: „ Сега би трябвало да чуем всички тези доста известни хора, тъй като те са били очевидци на всичко това “.

Предстоящата борба, която се чака да продължи до шест седмици, в доста връзки ще бъде повтаряне на процеса в Лондон, разкривайки злокобни детайлности за някогашната връзка на Деп и Хърд, свързани с обвинявания в корист, ориентирани към двете страни.

Хърд сигурно ще удостовери изказванията за вербално и физическо принуждение от Деп по време на целия интервал, през който са били дружно. Актьорът от своя страна евентуално ще упорства, че Хърд е била агресорът и е направила всичко допустимо, с цел да се изкара жертва, само поради финансова облага и по-добра известност.

„ Не мисля, че нито един от двамата ще излезе от това дело с високо вдигната глава “, сподели госпожа Лорънс.

Всъщност, какъвто и да е правният излаз, решението на Деп да води нападателни правосъдни каузи ще му обезпечи голямо публично внимание и ще изкара персоналния му живот на показ.

„ Струва ми се, че тактиката му може да има противоположен резултат “, разяснява обстановката господин Бейкър.

Лора Костова, основен редактор на
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР