Изненадващото решение на депутатите, прието само за седмица без дебати

...
Изненадващото решение на депутатите, прието само за седмица без дебати
Коментари Харесай

Без нови сериали по bTV и NOVA

Изненадващото решение на депутатите, признато единствено за седмица без диспути и обществено разискване, свари безусловно по бели гащи шефовете на медиите. Оказва се, че и двете малките екрани ще изгубят десетки милиони левове от смяната в закона, което ще се отрази и на програмата.

„ В малкия екран е ужасно! Началниците заседават всеки ден часове наред, финансовите шефове непрестанно считат някакви таблици с мрачни физиономии. Говори се, че ще има съществени съкращения, както и съкращаване на бюджетите. Възможно е доста от по-скъпите излъчвания да не бъдат осъществени и въобще да отпаднат “, разкрива пред „ Уикенд “ публицист от bTV.
Реклама
По неофициална информация медийната група е получава по над 4 милиона лв. всеки месец приходи от реклама на хазартни компании, предавани главно в спортните канали. Това прави доход от близо 50 милиона лв. годишно, който в този момент няма по какъв начин да бъде наваксан. Затова най-вероятно още от есенния сезон ще бъдат спрени някои от по-скъпите излъчени. Под въпрос е даже „ Ергенът “ следващата година, нищо че прави огромен рейтинг, написа „ Уикенд “.

В Нова телевизия също са обезпокоени. Телевизията получава към 40 милиона лв. годишно от реклами за
хазарт, и в този момент се чуди по какъв начин да навакса загубите. Там също ще падат излъчвания, приказва се и за съкращения.Със сигурност нито Нова телевизия, нито bTV ще снимат сериали тази есен. Всички планове за продукции са били замразени. Дори най-евтиният сериал излиза над 1,5 милиона лв., тъй че медиите са решили да си спестят това съществено перо.
Реклама
„ Забравете за сериали, най-малко на този стадий. През есента ще се излъчи единствено това, което е към този момент снимано. Не се планува нищо ново отсега нататък “, разяснява импровизирано човек от bTV.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР