След като успя да привлече две от най-големите звезди в

...
След като успя да привлече две от най-големите звезди в
Коментари Харесай

Скритите козове в гардовата линия на Бруклин

След като съумя да притегли две от най-големите звезди в НБА, а точно Кевин Дюрант и Кайри Ървинг, тимът на Бруклин към този момент може да бъде спряган за любимец освен в Източната конференция, а и като един от претендентите за трофея “Лари О’Брайън”.

Нетс разполагат с задоволително капацитет и опит в състава си, като усещане прави дълбочината на позициите плеймейкър и атакуващ гард. Ясно е, че Ървинг ще е огромната звезда на плеймейкърската позиция, само че и неговите други възможности също се показаха мощно през предишния сезон. Спенсър Динуиди, 26-годишният гард от Колорадо, записа по близо 17 точки и 4.6 асистенции на мач, като беше един от най-силните играчи на Бруклин, макар 28-те минути прекарани приблизително на терена.

Другият състезател с висок капацитет е Карис ЛъВърт. Той бе почнал предишния сезон по страховит метод, нaнизвайки по близо 20 точки приблизително на мач. Макар че на пръв взор травмата, която получи в мач с Минесота, изглеждаше извънредно, ЛъВърт въпреки всичко съумя да се вдигне на крайници още същия сезон. Действията му в плейофната серия с Филаделфия бяха окачествени като невероятни, защото играчът на Нетс се отчиташе приблизително с 21 точки за 28.8 минути на мач и накара критиците да замлъкнат, показвайки, че една травма не може да го спре.

Голяма въпросителна има и пред Джейлън Хендс. Новобранецът, определен под номер 56 от ЛА Клипърс и трейднат в Нетс, играещ на позицията плеймейкър, идва от колежа на Калифорния. Неговите преимущества са бързината и атлетизма, които са в добър синхрон с позицията му. Малцина чакаха състезател от калибъра на Хендс да бъде определен чак под номер 56. Потенциалът му е много висок, а в Бруклин сигурно ще се възползват от това.

" Мрежите " разполагат и с задоволително поливалентни играчи, които могат да запълнят гореспоменатите две позиции. Джо Харис, Родионс Куруцс и Дeйвид Нуаба са единствено част от имената, които могат да се притекат на помощ при проблеми с травми на главните играчи. Точно тази дълбочина се изисква, с цел да може един тим да бъде спряган за любимец.

ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР