След като турските въоръжени сили взеха под контрол Тал Абияд

...
След като турските въоръжени сили взеха под контрол Тал Абияд
Коментари Харесай

Турски червени барети напредват в Сирия

След като турските въоръжени сили взеха под надзор Тал Абияд и Рас ал Айн в границите на интервенция " Извор на мира ", подхваната за пречистване на региона на изток от река Ефрат от терористични организации, турски червени барети и командоси са почнали да се придвижват като подкрепление към Манбидж, оповестява турският ефирен канал НТВ.

Телевизията отбелязва, че както и при предходните турски интервенции в Северна Сирия - " Ефратски щит " и " Маслинова клонка ", силите на сирийския режим са създали проект за напредване към Манбидж и при интервенция " Извор на мира ". Турция от дълго време акцентира, че е против сходна опция, напомня НТВ и цитира турския президент Ердоган, който съобщи през днешния ден преди да отпътува за Азербайджан: " По въпроса за Манбидж ние сме във етапа на използване на нашето решение ".

При започването на интервенция " Извор на мира " силите на Сирийската национална войска, които са подкрепяни от Турция, са се дислоцирали от Джераблус към границата на Манбидж. След прочистването от терористи на целите в интервенцията - Рас ал Айн и Тал Абияд, турските сили от нощес са почнали подготовка за вдишване на надзор и над центъра на Манбидж, отбелязва малкия екран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР