След като цял ден се множаха слуховете кога точно и

...
След като цял ден се множаха слуховете кога точно и
Коментари Харесай

Ангел Христов е починал от инфаркт у нас, а може да е влязъл в страната и легално

След като през целия ден се множаха слуховете по кое време тъкмо и дали в болничното заведение или в дома си е умрял Ангел Христов, прочут като единия " брат Галев ", а откъм Дупница долитаха за часа на гибелта и издаването на смъртния акт, които сгъстяваха мъглата към случая, в късния следобяд прокуратурата заяви, че

Ангел Христов е умрял в резултат на остро разстройство на коронарното кръвообращение, което е развой, предхождащ инфаркта, се споделя в известието на прокуратурата. Посочено е още, че " са взети материали за спомагателни проучвания, според поставените задания ".

А в това време вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, представен от Българска телеграфна агенция : " Христов най-вероятно е умрял в България " . Така Демерджиев самичък отхвърли сензационната си догадка от предния ден, че можело и да не е бил жив при секване на границата.

Как е влезнал в страната? Можело и легално, в случай че пунктовете са претрупани, не се проверявали документите

Според министър Демерджиев, представен от Българска телеграфна агенция, имало и легална опция да влезе у нас търсено лице от Интерпол. Това можело да се случи, когато гранично-пропускателните пунктове са претрупани, да вземем за пример без инспекция на документи може да влязат пасажери от прилежаща Гърция. Със сигурност влизането не е осъществено със аероплан, по думите на Демерджиев . Той заключи две хипотези:

- влизане през " облекчена инспекция " /когато има заетост на пунктовете/;
- или незаконно през " зелената граница ".

За разлика от наблюдаващи на случая вътрешният министър не включи в хипотезите влизане в страната на Ангел Христов с подправен документ за идентичност.

По случая се работи доста интензивно, увери още Демерджиев. Извършват се инспекции на всички условия. Проверяват се и всички адреси, свързани и с другото лице - Пламен Галев, също търсен от Интерпол. Търсят се материални доказателства дали този човек се е намирал или се намира в България, означи още министърът.

До момента няма резултат от неговото търсене.

Две инспекции и две следствия

Със заповед на Демерджиев се правят две инспекции, свързани с Ангел Христов, по информация на в. " Сега ". Първата е за това по какъв начин е влезнал у нас, откакто против него има вляза в действие присъда и следва да бъде задържан от Гранична полиция.

Втората инспекция е за работата на полицията в Кюстендил. Трябвало да се обясни за какво локалната конструкция на Министерство на вътрешните работи не е придобила информация, че Христов е в дома си в кюстендилското село Ресилово.

Междувременно прокуратурата е образувала две каузи - за аргументите за гибелта и за подкрепяне на разположение за отбягване на наказателно гонене.

Второто следствие би трябвало да откри помагал ли е някой на Христов да се укрие в дома си в Ресилово и какъв брой време е траяло това. Проверките се правят в Дупница и Ресилово, в Дупница се претърсват четири адреса.

Влизането в страната на търсено лице с червен бюлетин си остава най-големият проблем

Загадката породи голям брой спекулации, измежду които се откроява тази на някогашния вътрешен министър Румен Петков, който през 2010 година отиде на среща с " братя Галеви " и изясни задачата за придобиване на информация със специфични средства -дейност, която по предписание се прави от скришен сътрудник, не от очевиден министър.
Сега, 13 години по-късно, Румен Петков трансферира в пасивите на Бойко Борисов изгубването на " братя Галеви " през 2012 година А тайното завръщане - за " заслуга " на Кирил Петков, вкарвайки в сюжета ексцентрична нишка: прелитането през България през юни 2022 година, когато управляваше Кирил Петков, на неидентифицирания двумоторен аероплан с двама водачи, който край Търговище изоставили машината и изчезнали. Ексценнтричният намек на Румен Петков бе, че двамата изчезнали от изоставения аероплан водачи може да са " братя Галеви " и да живеят в страната неоезпокоявани цяла година.

Ще попречи ли за влизането ни в Шенген абсурдът? Най-малкото ще ускори вниманието към системата за сигурност на границите ни

разяснява различен някогашен вътрешни министър. А може и да сътвори дълготраен проблем, в случай че не открием еднопосочно коя е повода и кой е отговорен.

Ключът към търсене на отговорност е
въпросът без отговор към този момент - по кое време е влезнал в страната Ангел Христов
и за какво никоя институция не е реагирала, когато се е настанил в парцела в Ресилово, който по документи е иззет откакто бяха наказани през 2012 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР