След като световноизвестният анонимен уличен художник дебютира с най-новия си

...
След като световноизвестният анонимен уличен художник дебютира с най-новия си
Коментари Харесай

Банкси потвърди, че 7 нови графита в Украйна са негови

След като световноизвестният неизвестен махленски художник дебютира с най-новия си стенна живопис, нарисуван със спрей върху стената на бомбардирана постройка в украинския град Бородянка - в Инстаграм, Банкси удостовери, че е приключил общо седем нови произведения в Украйна.

След като поредност от фрески се появиха в освободения град Бородянка, на към 56 километра северозападно от Киев, английският художник в този момент удостовери пред „ The ​​Art Newspaper “, че те са негови. Част от произведениятасе намират в столицата Киев, адруги в градове в района, оповестява Си Ен Ен.

Гимнастичка, балансираща върху купчина отломкина постройка, развалена от съветските офанзиви, беше първото разпознато произведение на изкуството.

Графити художникът разгласява три изображения на творбата в обществените медии в петък снадписа " Бородянка, Украйна ".

Друго произведение на изкуството демонстрира малко момче, облечено в униформа за бойни изкуства с черен колан, обръщащо възрастен мъж по тил. Някои свързват изображението с съветския президент Владимир Путин, чийто черен колан бе лишен от Световното таекуондо по-рано тази година, макар че Банкси не е коментирал обществено изображението или неговото значение.



Снимка: БГНЕС

Други фрески демонстрират две деца, които употребяват железен контейнер като люлка, и жена с ролки вкоса и противогаз, държаща пожарогасител. В град Ирпин може да бъде забелязана насграда състезателка по художествена гимнастика.

Градът Бородянка беше изключително мощно засегнатот съветските въздушни удари и обстрелв първите дни от нахлуването на страната в Украйна, като доста здания бяха превърнати в купища отломки от офанзиви, идващи от далечни дистанции. Той е бил дом на 13 000 души преди войната, само че множеството са избягали след нашествието на Русия. Това, което е останало от града, е окупирано от съветските сили, които навлизат на 28 февруари.

Градът се върна под украински надзор на 1 април и завърналите се поданици откриха, че къщите им са били претърсени, а магазините - ограбени, със счупени прозорци и откраднато наличие. Оттогава Бородянка е в центъра на напъните за реорганизация, като няколко кули са разрушени вследствие на вредите, породени от боевете.

Поредицата е първият набор от графити на Банкси, които се появяват след предишното лято, когато бе нарисувано " Великото английско напръскване ", в което енигматичният художник остави след себе си присъщите си поп арт мнения тук-там в редица английски крайбрежни градове.

След като Банкси удостовери авторството си за стенописа на гимнастичката, доста украинци и поддръжници на страната благодариха на художника в мнения и изявления.

„ Това е исторически миг за нашата страна, тъй като хора като Банкси и други известни персони идват тук и демонстрират на света какво ни направи Русия “, сподели гражданин на КиевAl Jazeera English във видео, оповестено в Twitter в неделя.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР