Денят на народите (International Day) 2024 e традиционен международен студентски

...
Денят на народите (International Day) 2024 e традиционен международен студентски
Коментари Харесай

Международният студентски фестивал Денят на народите / International Day 2024 ще се проведе на 18 май

Денят на народите (International Day) 2024 e обичаен интернационален студентски фестивал, който ще се организира тази година в двора на Ректора на Медицински университет - Плевен на 18 май 2024 година, събота. Студентският конгрес ще започва в 12:00 ч с фешън ревю на национални костюми и фешън дрехи на другите страни. Събитието ще продължи със съревнование на тимовете по страни, които ще пеят и танцуват на празничната сцена. На шатри студентите ще създадат ревю на културата и обичаите на другите нации. Отборите и шатрите на страните ще вземат участие в конкуренция за награди, като ще бъдат оценени от жури по категории: най-хубаво показване на тим, най-хубав щанд, най-хубаво изцяло показване и избор на публиката. Събитието ще продължи с самостоятелни осъществявания на студенти от разнообразни националности.



Тази година в Деня на народите 2024 ще вземат присъединяване тимовете на пет страни: Индия, Италия, Гърция, Африка и България. Общ щанд ще създадат студентите от Япония, Индия и Тунис. Те ще изписват имената на посетителите на арабски или японски, посредством метода краснопис. На този щанд посредством специфична техника с къна ще се оферират така наречен татуировки " хена ", типични за Индия. Ще има щанд, който ще показа мини галерия от творбите на студенти.



Денят на народите (International Day) е живописен студентски конгрес, който всяка година се организира по самодейност на задграничните студенти в МУ-Плевен, взаимно с българските им сътрудници и с поддръжката на Ръководството на висшето учебно заведение.



Чрез International Day задграничните студенти желаят да срещнат академичната общественост и плевенската общност с другите култури, обичай и обичаи на родните си страни, вярвайки, че познавайки националните си разлики и особености, всички ние ще станем по-сплотени и единни. Всяка година събитието е обвързано с благотворителна идея, средствата за която се набират посредством алегорична такса за вход.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР