В 35 училища от област Пазарджик ще се проведат държавни

...
В 35 училища от област Пазарджик ще се проведат държавни
Коментари Харесай

Зрелостници се явяват на матури в 35 училища в Пазарджишко

В 35 учебни заведения от област Пазарджик ще се проведат държавни зрелостни изпити, оповестяват от Регионалното ръководство по образованието. Днес е първата наложителна матура - по български език и литература, на която се явяват 1783 души, измежду които 8 - със специфични просветителни потребности.

За първи път през тази година, след изменение на Закона за предучилищното и учебното обучение, обнародвано в Дъждовни води. бр. 23 от 19.03.2024г., за задачите на кандидатстването във висше учебно заведение, зрелостници или лица, притежаващи тапия за приблизително обучение, по свое предпочитание имат право еднократно в границите на образователната година на завършването си или на идната образователна година да положат изпит по реда на държавните зрелостни изпити по образователен предмет, по който към този момент са положили сполучливо държавен зрелостен изпит, върху образователното наличие, планувано за проучване на същия тип подготовка.

За област Пазарджик няма постъпили заявки от лица и зрелостници за допускане до този тип изпит през идната сесия май-юни на образователната 2023-2024 година.

Обявяването на резултатите матурите е до 07.06.2024 година в това число.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР