След като страните от БРИКС сключиха новаторско споразумение за търговия

...
След като страните от БРИКС сключиха новаторско споразумение за търговия
Коментари Харесай

Две държави от БРИКС търсят различни варианти да зарежат долара

След като страните от БРИКС подписаха новаторско съглашение за търговия на нефт в съответните си локални валути, Индия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) към този момент изследват опциите за понижаване на зависимостта от щатския $.

Министърът на търговията и индустрията Пиюш Гоял неотдавна акцентира интереса им към разширение на търговията сред рупии и дирхами.

Решението за споразумяване на покупко-продажбите с нефт в локални валути бележи доста отклоняване от обичайното потребление на зелените пари. Оттогава насам страните станаха очевидци на забележителен растеж на двустранната търговия. Ето за какво не е изненадващо, че те не престават да търсят благоприятни условия за реализиране на търговия отвън рамките на $.

Решаващ детайл в разширяващия се съюз на БРИКС са съгласуваните старания за понижаване на смисъла на $. Този стопански консорциум се е посветил на намаляването на световната взаимозависимост от $, като по този метод понижава въздействието на Запада върху международната стопанска система.

Гоял осведоми репортерите:

Той също по този начин акцентира забележителното влияние, което разширената търговия може да окаже върху двете страни.

Съобщава се, че това прекосяване към търговия в локална валута води до 5% спестовност на разноски за двете страни. Този финансов тласък, както и сходството му с по-широките цели на алианса, са безапелационни причини в интерес на разширението на търговията в локална валута. Разумно е да се чака, че триумфът на Индия и ОАЕ в това начинание ще катализира по-широко използване в целия алианс.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР